Χωρίς χορηγίες στοιχηματικών εταιρειών το αγγλικό ποδόσφαιρο;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις σχέσεις της με τις στοιχηματικές εταιρείες, εξαιτίας των σκανδάλων που προκύπτουν ανά καιρούς. Το ενδεχόμενο μιας τέτοιας απόφασης θα αναγκάσει πολλές στοιχηματικές εταιρείες να διακόψουν τις χορηγίες τους προς αγγλικές ποδοσφαιρικές ομάδες και θα γκρεμίσει συμφωνίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους υπεύθυνους της FA φαίνεται πως είναι η αποκάλυψη πως ένας παίχτης της Μπέρνλι στοιχημάτιζε συχνά στο ποδόσφαιρο, παραβιάζοντας τους όρους της Ομοσπονδίας.

 

“Θα επανεξετάσουμε τις συνεργασίες”

Η δήλωση που ξεκίνησε την κουβέντα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανήκει στον πρόεδρο της FA, Greg Clarke, ο οποίος δήλωσε πως η Ομοσπονδία σκοπεύει να επανεξετάσει τις συνεργασίες με τις στοιχηματικές εταιρείες, στον απόηχο της παραβίασης των κανόνων από τον παίχτη της Μπέρνλι.

Ο κ. Clarke μίλησε στην εφημερίδα Times και ανέφερε πως έχει παραγγείλει τη σύνταξη μιας έκθεσης, η οποία θα κρίνει αν είναι επιτρεπτό για την FA να έχει επίσημες σχέσεις με στοιχηματικές εταιρείες. Μόλις η έκθεση ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσει η συζήτηση των μελών του ΔΣ της FA, η οποία θα κρίνει το συγκεκριμένο, μα και άλλα θέματα (όπως η σχέση της Ομοσπονδίας με εταιρείες προϊόντων καπνού και αλκοόλ). Η απόφαση του ΔΣ αναμένεται να έχει παρθεί μέσα στο καλοκαίρι.

 

Το πρόσφατο φαινόμενο “διαφθοράς”

Θυμίζουμε πως πριν ένα μήνα, ο παίχτης της Μπέρνλι, Joey Barton, παραδέχθηκε ότι στοιχημάτιζε στο ποδόσφαιρο, παρά την απαγόρευση της FA. Ο Barton είχε τοποθετήσει 1.260 στοιχήματα από το 2006 έως το 2016 και του απαγορεύτηκε η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους για τους επόμενους 18 μήνες. Ο μέσος της Μπέρνλι δήλωσε πως σκοπεύει να κάνει έφεση.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.