Απαντά στην FA για τη διακοπή των στοιχηματικών χορηγιών η UKGC

Πριν μερικές ημέρες, ο κόσμος του στοιχήματος άκουσε με σχετική έκπληξη την απόφαση της FA, της διοργανώτριας Αρχής του ποδοσφαίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, να διακόψει κάθε χορηγική σχέση που είχε με τις στοιχηματικές εταιρείες. Η απόφαση αυτή έφερε και την ακύρωση της συμφωνίας ανάμεσα στην FA και την εταιρεία στοιχημάτων Ladbrokes, η οποία είχε ισχύ ακόμη τριών χρόνων.

Σε αυτή ακριβώς την απόφαση έρχεται να αντιδράσει η UKGC, η αρμόδια επιτροπή ρύθμισης του στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με ανακοίνωσή της, η UKGC αναφέρει ότι η συνεργασία που η ίδια έχει με τις εταιρείες της βιομηχανίας του στοιχήματος θα συνεχιστεί κανονικά.

 

Το χρονικό της απόφασης της FA

H αγγλική FA, λοιπόν, ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες την απόφασή της να διακόψει κάθε σχέση με τη βιομηχανία του στοιχήματος, ακυρώνοντας τις χορηγίες που έχει συμφωνήσει. Μεγάλο θύμα αυτής της απόφασης ήταν η χορηγία της Ladbrokes προς την FA, η οποία θα της απέφερε 4 εκατομμύρια λίρες το χρόνο. Η εν λόγω συμφωνία συνάφθηκε πέρσι και είχε τρία ακόμη χρόνια ισχύος.

Η απόφαση της FA οφείλεται στις αντιδράσεις που προκαλούσαν οι αποφάσεις της να τιμωρεί αυστηρά τους παίχτες που στοιχημάτιζαν στο ποδόσφαιρο, ενώ η ίδια δεχόταν χορηγίες από στοιχηματικές εταιρείες.

 

Η απάντηση της UKGC

Η απάντηση της UKGC στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ήταν άμεση, διαβεβαιώνοντας κάθε εμπλεκόμενο ότι η ίδια θα συνεχίσει να συνεργάζεται με κάθε εμπλεκόμενο φορέα (επομένως και τις εταιρείες στοιχηματισμού που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα), προκειμένου να εξασφαλίζει την ασφάλεια της αγοράς και να καταπολεμά παράνομες συμπεριφορές.

Αναλυτικότερα, η σχετική ανακοίνωση της UKGC έχει ως εξής: “Το αρμόδιο τμήμα της UKGC διατηρεί δυνατές και αποτελεσματικές συνεργασίες και με τις διοργανώτριες Αρχές και με την βιομηχανία του στοιχήματος, προκειμένου να είναι σε θέση να εντοπίζει κάθε παράνομη συμπεριφορά που απειλεί την αξιοπιστία του αθλήματος στη χώρα. Αυτές οι σημαντικές συνεργασίες δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τη συγκεκριμένη απόφαση”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.