Οδηγία για τις διαφημίσεις στοιχηματικών εταιρειών από την Ε.Ε.Ε.Π.

Με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό με το καζίνο του εξωτερικού που επιθυμούσε να προβληθεί στη ΔΕΘ, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) προχώρησε στη σύνταξη μιας νέας οδηγίας που αφορά στη διαφημιστική προβολή στοιχηματικών εταιρειών και άλλων παρόχων τυχερών παιχνιδιών που δεν έχουν την απαραίτητη άδεια νόμιμης δραστηριοποίησης στην Ελλάδα.

Η εν λόγω οδηγία αποτελείται από κανόνες για τη διαφημιστική προβολή μη αδειοδοτημένων εταιρειών και έχει κοινοποιηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και στην Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος, οι οποίες θα συνδράμουν στην τήρησή τους.

 

Οι κανόνες της νέας οδηγίας της Ε.Ε.Ε.Π.

Το συμπέρασμα από όλους τους κανόνες της νέας οδηγίας της Ε.Ε.Ε.Π. είναι ότι απαγορεύεται κάθε είδους διαφημιστική ή εμπορική προβολή εταιρειών στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών που δεν δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, η οδηγία αναφέρει ότι οι εταιρείες και τα νομικά πρόσωπα που δεν έχουν αποκτήσει μία από τις 24 άδειες νόμιμης δραστηριοποίησης στην Ελλάδα θεωρούνται μη νόμιμοι πάροχοι και ως τέτοιοι δεν έχουν δικαίωμα προβολής των υπηρεσιών τους στην ελληνική αγορά.

Ουσιαστικά, λοιπόν, οι διαφημιστικές εταιρείες καλούνται να επιβεβαιώσουν πρώτα αν η στοιχηματική εταιρεία που τους προσφέρει συμβόλαιο διαφήμισης είναι νόμιμη ή όχι, προτού προχωρήσουν στην υπογραφή του. Η Ε.Ε.Ε.Π. προσφέρει άφθονες πληροφορίες για αυτόν τον σκοπό, μέσω της λίστας με τις 24 νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες, αλλά και της μαύρης λίστας προς τις παράνομες και μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες. Επιπλέον, είναι διατεθειμένη να λύσει κάθε απορία, ενώ – όπως προβλέπει, άλλωστε, και ο νόμος – είναι αυτή που θα εγκρίνει την τελική διαφημιστική καμπάνια για κάθε πάροχο τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.