Οι νέες οδηγίες της Ε.Ε. για το online στοίχημα

Το online στοίχημα (και τα τυχερά παιχνίδια γενικότερα, βεβαίως) συνοδεύονται από ένα αυστηρό πλαίσιο εντός της Ε.Ε.. Εφόσον πρόκειται για έναν ευαίσθητο τομέα, οι υπεύθυνοι έχουν φροντίσει όχι μόνο να θεσπίσουν όλους τους απαραίτητους κανόνες, ώστε να αποφευχθούν παράνομες δραστηριότητες, αλλά και να τους ανανεώνουν συνεχώς. Φυσικά, οι βασικοί νόμοι που διέπουν το online στοίχημα θεσπίζονται από το κάθε κράτος-μέλος, αλλά οι υπεύθυνοι της Ε.Ε. φροντίζουν ώστε να δίνουν κάποιες γενικές κατευθύνσεις, ακόμη και σε επιμέρους θέματα που το αφορούν.

 

Η ανανέωση αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα, χάρη στην πρόθεση της Ε.Ε. να ενδυναμώσει το πλαίσιο που περικλείει δύο επιμέρους μεν, σημαντικούς δε, τομείς: τη διαφήμιση των υπηρεσιών online στοιχήματος και την προστασία των καταναλωτών. Πρόκειται για δυο τομείς που μέχρι σήμερα είχαν αφεθεί σχεδόν ολοκληρωτικά στην κρίση των κρατών-μελών. Όπως φαίνεται, όμως, οι υπεύθυνοι της Ε.Ε. ετοιμάζουν προσχέδια σχετικών οδηγιών που θα κατατεθούν σύντομα προς ψήφιση.

 

Και οι δύο τομείς αφορούν στην επέκταση του πελατολογίου των εταιρειών online στοιχήματος. Σύμφωνα με την Ε.Ε., αυτή θα πρέπει να έχει ευδιάκριτα όρια, τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνιούνται ούτε στην πράξη ούτε στη διαφήμιση. Ειδικά οι διαφημιστές θα κληθούν να συμπεριφέρονται πιο υπεύθυνα από τις νέες οδηγίες. Όσον αφορά στην προστασία των καταναλωτών, από την άλλη, οι κύριες ομάδες είναι δύο: οι ανήλικοι και οι εθισμένοι στο τζόγο.

 

Οι πρώτοι θα πρέπει να αποθαρρύνονται ακόμη περισσότερο, με διαφημίσεις, αλλά και πιο έντονες προειδοποιήσεις στις στοιχηματικές εταιρίες. Επιπλέον, θα πρέπει οι εταιρείες να είναι σε θέση να εντοπίζουν όσους ανήλικους προσπαθούν να ανοίξουν λογαριασμό με ψευδή στοιχεία. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με συστήματα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, τα οποία έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμα στο παρελθόν. Όσον αφορά στους παίχτες που είναι εθισμένοι στο τζόγο, από την άλλη, η Ε.Ε. θα προτείνει την καθολική θέσπιση του μέτρου του αυτοαποκλεισμού. Πρόκειται για τη δυνατότητα που έχουν οι παίχτες να ζητήσουν τον προσωρινό ή μόνιμο αποκλεισμό τους από μια ιστοσελίδα του online στοιχήματος, στην περίπτωση που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εθισμού.

 

Οι οδηγίες που θα εκδώσει η Ε.Ε. δεν υποχρεώνουν τις εταιρείες online στοιχήματος να τις ακολουθήσουν. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι έχουν τη δυνατότητα, αν δεν υιοθετηθούν σε ικανοποιητικό βαθμό, να τις καταστήσουν δεσμευτικές, με νέο ψήφισμα.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.