Έλεγχοι για τις διαφημίσεις των Bet365 και William Hill κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, η ASA (Advertising Standards Authority) πραγματοποιεί ελέγχους στα διαφημιστικά μηνύματα που πρόβαλλαν στην τηλεόραση οι στοιχηματικές εταιρίες της χώρας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται οι διαφημίσεις δύο εκ των μεγαλύτερων εταιρειών στοιχήματος της χώρας, οι Bet365 και William Hill.

Αυτό που εξετάζει η ASA είναι αν οι δεκάδες διαφημίσεις που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεων του Μουντιάλ παραβίαζαν τις διατάξεις των σχετικών νόμων και ιδιαίτερα αυτής που απαγορεύει να παρουσιάζεται ο στοιχηματισμός σαν κάτι που πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα.

 

Οι αιτίες και οι έλεγχοι των διαφημίσεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ASA, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ πραγματοποιήθηκαν στα αρμόδια όργανα 115 καταγγελίες για διαφημίσεις στοιχηματικού χαρακτήρα. Πρόκειται για τετραπλασιασμό των καταγγελιών που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα. Για αυτό το λόγο, η ASA ξεκίνησε τους ελέγχους, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι κανείς νόμος δεν παραβιάστηκε κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια σειρά διαφημιστικών μηνυμάτων που αφορούν στην Bet365 και στη Williamm Hill. Οι διαφημίσεις αυτές αφορούσαν σε προσφορές που ενίσχυαν επιλεγμένες αποδόσεις στους αγώνες και αυτό που εξετάζουν οι υπεύθυνοι είναι το αν η διατύπωση των προσφορών παρουσίαζε ως επιτακτική την ανάγκη στοιχηματισμού. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, είναι αντίθετο προς τους νόμους που ισχύουν για τις στοιχηματικές διαφημίσεις.

Οι περισσότερες καταγγελίες προς την ASA κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, πάντως, αφορούσαν στον μεγάλο αριθμό στοιχηματικών διαφημίσεων που προβάλλονταν κατά τη διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, άλλωστε, το 17% των συνολικών διαφημίσεων αφορούσε στο στοίχημα. Ωστόσο, η ASA ξεκαθάρισε ότι το Μουντιάλ δε θεωρείται τηλεοπτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά (επομένως δεν ισχύουν οι περιορισμοί ώρας), καθώς και ότι δε μπορεί να καθορίσει μέγιστο αριθμό διαφημίσεων στις ζωντανές μεταδόσεις.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Bet365 και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Bet365 ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.