Νομοθεσία τζόγου

Nέο νόμο για τα τυχερά παιχνίδια ετοιμάζει η Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι διατεθειμένη να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και ετοιμάζει ένα νέο νόμο, ο οποίος θα φέρει σημαντικές αλλαγές, όχι μόνο στο πώς θα λειτουργούν οι νόμιμες επιχειρήσεις του τομέα, αλλά στο πώς θα ελέγχονται.

Επεκτάθηκε η μαύρη λίστα της Ελβετίας

Η μαύρη λίστα της Ελβετίας, η λίστα εκείνη που περιέχει ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν παράνομα στη χώρα, επεκτάθηκε πριν μερικές ημέρες και πλέον περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες ιστοσελίδες που δεν έχουν συμμορφωθεί με τους νόμους της χώρας.

Έκτακτοι περιορισμοί για τις στοιχηματικές διαφημίσεις στην Ισπανία

Η Ισπανία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να εισάγει μια σειρά περιορισμών στη διαφημιστική αγορά, όσον αφορά στις διαφημίσεις εταιρειών στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών και ο νέος νόμος αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ τους επόμενους μήνες. Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, όμως, λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορωναϊού, ανάγκασε τους αρμόδιους, όχι να καθυστερήσουν την εφαρμογή των νόμων, αλλά να την επισπεύσουν.

Σε ισχύ οι νέοι κανόνες στοιχηματικών διαφημίσεων στη Δανία

Οι νέοι κανόνες διαφημιστικής προβολής των υπηρεσιών στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών στη Δανία τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Απριλίου και αναγκάζουν τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες στους παίχτες, σχετικά με τους κινδύνους του εθισμού στον τζόγο και τους τρόπους προστασίας.

Έκλεισαν οι επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών στη Λετονία

Η κυβέρνηση της Λετονίας ακολούθησε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ανακοίνωσε την επιβολή κάποιων έκτακτων μέτρων, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωναϊού. Ο νέος νόμος διατάζει, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο κάθε επιχείρησης τυχερών παιχνιδιών (καζίνο, πρακτορεία στοιχήματος, αίθουσες bingo), προκειμένου να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις ανθρώπων.

Νομοσχέδιο για το μπλοκάρισμα παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων στην Τουρκία

Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας (ΑΚΡ) παρουσίασε μια σειρά από αναθεωρήσεις στους υπάρχοντες νόμους της χώρας, μεταξύ των οποίων υπάρχει και ένα νομοσχέδιο που σκοπεύει να ενισχύσει την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος. Το εν λόγω νομοσχέδιο δίνει στους αρμόδιους τη δυνατότητα να μπλοκάρουν την είσοδο σε ιστοσελίδες στοιχήματος που λειτουργούν χωρίς άδεια στη χώρα.

Ντεμπούτο για την αγορά νόμιμου στοιχήματος στο Illinois των ΗΠΑ

Το Illinois συγκαταλέγεται πλέον στις Πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν νομιμοποιήσει το στοίχημα και η αγορά άνοιξε την περασμένη Δευτέρα, κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο της. Η Πολιτεία είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο νομιμοποίησης του στοιχήματος τον περασμένο Ιούνιο και οι κάτοικοι και επισκέπτες του Illinois μπορούν πλέον να στοιχηματίζουν, πάνω στην ώρα για την έναρξη του March Madness, ενός από τα μεγαλύτερα στοιχηματικά γεγονότα στις ΗΠΑ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον ολλανδικό νόμο των online τυχερών παιχνιδιών

Η Ολλανδία σκοπεύει σύντομα να νομιμοποιήσει το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου και πριν μερικές ημέρες έδωσε στη δημοσιότητα κάποιους από τους βασικότερους κανονισμούς του νόμου που σύντομα θα ψηφιστεί στο Κοινοβούλιο. Οι κανονισμοί αυτοί έχουν τεθεί σε διαβούλευση στο Κοινοβούλιο και οι βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να προτείνουν βελτιώσεις στο νόμο.

Κλείνει το παραθυράκι για τις στοιχηματικές διαφημίσεις η Νορβηγία

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας έχει προτείνει μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις που θα της επιτρέψουν να κλείσει επιτέλους ένα παραθυράκι, το οποίο δυσκολεύει σημαντικά το έργο της καταπολέμησης του παράνομου στοιχήματος. Το εν λόγω παραθυράκι επιτρέπει ακόμη και στις στοιχηματικές ιστοσελίδες που δε δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα να διαφημίζονται σε κάποια τηλεοπτικά δίκτυα, με αποτέλεσμα να μη χάνουν το μερίδιό τους από την αγορά, παρά τις προσπάθειες των αρμοδίων.

Nέο νομοσχέδιο για την αγορά τυχερών παιχνιδιών στη Σερβία

Ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας, Siniša Mali, παρουσίασε στη Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας. Το νέο νομοσχέδιο φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το νόμο του 2011 και να φέρει κάποιες πιο επίκαιρες ρυθμίσεις. Ανάμεσα στις αλλαγές που θα φέρει, αν υπερψηφιστεί, είναι η αύξηση της φορολογίας για τις νόμιμες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του παράνομου στοιχήματος και οι περιορισμοί στα επίγεια τυχερά παιχνίδια.

Στα τυχερά παιχνίδια στρέφεται το Puerto Rico για την αναζωογόνηση της οικονομίας του

Όπως φαίνεται, οι αρμόδιοι στο Puerto Rico στρέφονται στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να αναζωογονήσουν την οικονομία και τον τουρισμό της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα ενδεχομένως θα δούμε τη δημιουργία και μιας αγοράς online στοιχήματος, η οποία σήμερα δεν υπάρχει στη χώρα.

Στη δημοσιότητα ο νόμος για τους διαφημιστικούς περιορισμούς στην Ισπανία

Η ισπανική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το νόμο που θα ρυθμίζει στο εξής τις διαφημίσεις των στοιχηματικών εταιρειών που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα. Ο σχετικός νόμος και τα όσα ακούγονταν για αυτόν απασχόλησε πολύ τους παίχτες στοιχήματος και τα ισπανικά ΜΜΕ και πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι προβλέπει.

Μονοπώλιο για τις λοταρίες στη Βουλγαρία

Ο νόμος που υπερψήφισε η βουλγαρική Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο και παραχωρούσε το μονοπώλιο διεξαγωγής λοταριών στην κρατική εταιρεία BST τέθηκε σε ισχύ και οι ιδιωτικές εταιρείες καλούνται τώρα να πάψουν άμεσα να προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος αποτελεί συμπλήρωμα στον ισχύοντα του 2012 και κατατέθηκε στη Βουλή στις 7 Φεβρουαρίου. Πριν μερικές ημέρες δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και πλέον αποτελεί νόμο του κράτους.

 

Τι προβλέπει ο νέος νόμος;

Εξετάζεται η νομιμοποίηση των μονών στοιχημάτων στον Καναδά

Ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του Καναδά, Kevin Waugh, παρουσίασε ένα νέο νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο, με σκοπό να νομιμοποιήσει την τοποθέτηση μονών στοιχημάτων και να χτυπήσει με αυτόν τον τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα παράνομου στοιχηματισμού που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ξεκίνησε το μπλοκάρισμα παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων στην Ουκρανία

Η Ουκρανία ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει το online στοίχημα και σύντομα θα λειτουργούν στη χώρα ιστοσελίδες στοιχήματος που θα έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια και θα προσφέρουν νόμιμα τις υπηρεσίες τους στους παίχτες. Για να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα η νέα αγορά, όμως, θα πρέπει να σταματήσουν να δραστηριοποιούνται παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος στη χώρα.

Τους ισπανικούς νόμους στοιχήματος εξετάζουν οι Βραζιλιάνοι

Η Βραζιλία ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει το στοίχημα και οι αρμόδιοι εξετάζουν κάθε πιθανό μοντέλο λειτουργίας της αγοράς, δανειζόμενοι και στοιχεία από χώρες του εξωτερικού, που διατηρούν με επιτυχία ρυθμιζόμενες αγορές τυχερών παιχνιδιών. Πρόσφατα, μάλιστα, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να επισκεφτούν την Ισπανία, όπου θα συνεργαστούν με τους ομολόγους τους, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των νόμων της χώρας.

Άνοιξε ο δρόμος για το νόμιμο online στοίχημα στο Buenos Aires

Το ΔΣ του Buenos Aires ενέκρινε πριν μερικές ημέρες τις νομοθετικές αλλαγές που επιτρέπουν το online στοίχημα, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία μίας αγοράς νόμιμου online στοιχήματος. Οι συγκεκριμένες νομοθετικές αλλαγές, όμως, αφορούν αποκλειστικά στην περιοχή της πρωτεύουσας της Αργεντινής και όχι σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόστιμο ρεκόρ θα πληρώσει στην Αυστραλία η εταιρεία στοιχημάτων Ladbrokes

Η εταιρεία στοιχήματος Ladbrokes δραστηριοποιείται νόμιμα και στην Αυστραλία, μέσω της θυγατρικής της, Ladbrokes Australia, αλλά πρόσφατα προχώρησε σε παράβαση των νόμων της χώρας και τώρα καλείται να πληρώσει το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει βεβαιώσει ποτέ η αρμόδια Αρχή της περιοχής New South Wales!

Αναλυτικότερα, η Ladbrokes Australia καλείται να πληρώσει το πρόστιμο μαμούθ των 128.660 ευρώ, επειδή παραβίασε τους νόμους περί υποκίνησης των παιχτών, μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων που ανέφεραν προσφορές.

 

Τη νομιμοποίηση του στοιχηματισμού στα eSports εξετάζει το New Jersey

Το New Jersey διατηρεί αυτή τη στιγμή μία από τις μεγαλύτερες αγορές στοιχήματος στις ΗΠΑ, αφού έχει επιτρέψει τη νόμιμη λειτουργία στοιχηματικών εταιρειών και συναγωνίζεται πλέον την αμερικανική πρωτεύουσα του τζόγου, το Las Vegas. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του New Jersey μπορούν εδώ και δύο χρόνια περίπου να στοιχηματίζουν σε οποιοδήποτε άθλημα και να διεκδικούν κέρδη με τις προβλέψεις τους.

Καθυστερήσεις και αλλαγές σχεδίων για το νόμιμο στοίχημα στη Βραζιλία

Η Βραζιλία αποφάσισε να νομιμοποιήσει το στοίχημα και να αδειοδοτήσει εταιρείες που μπορούν να προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες, αλλά οι συνεχείς αλλαγές στα σχέδια των υπευθύνων έχουν προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στο ντεμπούτο των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων. Στις καθυστερήσεις αυτές θα προστεθεί άλλη μία, αφού όπως φαίνεται οι αρμόδιοι επιθυμούν τώρα να αλλάξουν εντελώς το μοντέλο της αγοράς.

Λιθουανία: Υποχρεωτικές οι προειδοποιήσεις στις στοιχηματικές διαφημίσεις

Το Κοινοβούλιο της Λιθουανίας υπερψήφισε το νόμο που αναγκάζει τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος να συνοδεύουν κάθε διαφήμισή τους από προειδοποιητικά μηνύματα για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο. Ο νόμος αυτός θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2020 και στο εξής δε θα μεταδίδεται ή δημοσιεύεται καμία διαφήμιση στοιχηματικού περιεχομένου που δεν αναγράφει τα εγκεκριμένα σλόγκαν προειδοποίησης.

Λιγότερους περιορισμούς στο online στοίχημα ζητούν στη Γερμανία

Οι Γερμανοί νομοθέτες εξετάζουν και συζητούν όλους αυτούς τους μήνες την εισαγωγή ενός νέου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας ελεύθερης και κοινής αγοράς online στοιχήματος στη χώρα. Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, γίνεται μεγαλύτερος λόγος για τους περιορισμούς που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες, παρά για τις δυνατότητες που θα έχουν να στηρίξουν τη λειτουργία μίας υγιούς και ανταγωνιστικής αγοράς.

Σημαντικό περιορισμό στις στοιχηματικές διαφημίσεις προτείνει η Ισπανία

Οι Ισπανοί πολιτικοί έχουν αποφασίσει να περιορίσουν σημαντικά τη μετάδοση στοιχηματικών διαφημίσεων και στον χορό των προτάσεων μπήκε πρόσφατα και το υπουργείο Προστασίας Καταναλωτή, το οποίο πρότεινε την απομόνωση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών στοιχηματικών διαφημίσεων σε ένα προκαθορισμένο τετράωρο εντός της ημέρας.

Η πρόταση του υπουργείου Προστασίας Καταναλωτή λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση και, στην περίπτωση που ενσωματωθεί στο νέο νόμο περί στοιχηματικών διαφημίσεων, τότε θα “εξορίσει” τις σχετικές προωθήσεις στις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Τρία εναλλακτικά νομοσχέδια για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Ουκρανία

Η Ουκρανία βρίσκεται στο δρόμο νομιμοποίησης του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών και σύντομα οι παίχτες που μένουν στη χώρα ή απλά την επισκέπτονται θα μπορούν να διεκδικούν κέρδη, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί η τροπολογία που προβλέπει τη δημιουργία μιας ανοιχτής και ρυθμιζόμενης αγοράς, στον επίγειο και στον online τομέα.

Νέες στοιχηματικές ιστοσελίδες στη μαύρη λίστα της Ελβετίας

Οι ελβετικές Αρχές συνεχίζουν να καταπολεμούν το παράνομο στοίχημα και τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο χωρίς άδεια και η ρυθμιστική Αρχή ESBK (Eidgenössische Spielbankenkommission) ανακοίνωσε την προσθήκη επιπλέον 35 στοιχηματικών ιστοσελίδων στη μαύρη λίστα που διατηρεί.

Η μαύρη λίστα της Ελβετίας περιλαμβάνει τις ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα. Οι ιστοσελίδες που προστίθενται στη μαύρη λίστα μπλοκάρονται έπειτα από τους πάροχους υπηρεσιών διαδικτύου.

 

Tα τυχερά παιχνίδια στο επίκεντρο των προγραμμάτων των ιρλανδικών κομμάτων

Η Ιρλανδία ετοιμάζεται για τις εκλογές της 8ης Φεβρουαρίου και τα κόμματα που θα συμμετέχουν έχουν ήδη ανακοινώσει τα προγράμματά τους, επικεντρώνοντας σε κρίσιμους τομείς της κοινωνίας. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι και η αγορά τυχερών παιχνιδιών, η οποία τα τελευταία χρόνια λειτουργεί χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα οι εταιρείες στοιχήματος να ρυθμίζουν μόνες τους τη λειτουργία τους.

Χωρίς online στοίχημα συνεχίζει η αγορά στοιχήματος της Νέας Υόρκης

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τον προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2020-2021 και, ενώ συμπεριλαμβάνονται κάποιες ρυθμίσεις που επεκτείνουν την αγορά νόμιμου στοιχήματος, από αυτές απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά για τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος.

Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός της Πολιτείας για το 2020-2021 περιλαμβάνει μια σειρά από ρυθμίσεις που θα αυξήσουν τα σημεία, στα οποία οι παίχτες μπορούν να τοποθετούν στοιχήματα. Όπως φαίνεται, όμως, το άνοιγμα της αγοράς online στοιχήματος θα καθυστερήσει κι άλλο.

 

Νέα ρυθμιστική Αρχή τυχερών παιχνιδιών επιθυμεί να εγκαθιδρύσει η Βουλγαρία

Η Βουλγαρία επιθυμεί να εγκαθιδρύσει μια νέα ρυθμιστική Αρχή, η οποία θα ελέγχει και θα ρυθμίζει τη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας, προκειμένου να εναρμονιστεί καλύτερα με τις ευρωπαϊκές πρακτικές. Ήδη, οι αρμόδιοι έχουν συντάξει ένα νέο νόμο, ο οποίος εξετάζεται αυτές τις ημέρες στο βουλγαρικό κοινοβούλιο, προκειμένου να αντικαταστήσουν τη σημερινή αρμόδια Αρχή με μια νέα.

Ακύρωση του νόμου περί επίγειων καζίνο φέρνουν τα σκάνδαλα στην Ιαπωνία

Όπως φαίνεται, ο νέος νόμος της Ιαπωνίας, που θα επέτρεπε την κατασκευή και λειτουργία επίγειων καζίνο σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, θα ακυρωθεί. Η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας έχει ήδη ετοιμάσει ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα ακυρώσει το νόμο που θα έμπαινε σε λίγες ημέρες σε εφαρμογή και θα άνοιγε το δρόμο για τη δραστηριοποίηση επίγειων καζίνο στη χώρα.

Στην τελική ευθεία η νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Ουκρανία

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι βουλευτές της Ουκρανίας επιστρέφουν στις θέσεις τους, με μία από τις προτεραιότητές τους να αποτελεί το νομοσχέδιο που θα νομιμοποιήσει το στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια στη χώρα. Οι Ουκρανοί, αλλά και οι εταιρείες στοιχήματος που θέλουν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα, περιμένουν πώς και πώς τη νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών, αλλά ο δρόμος προς αυτή αναμένεται να είναι δύσκολος.

Pages

Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 
 

 

Subscribe to Νομοθεσία τζόγου