Βάσεις για την προστασία της ακεραιότητας του αθλητισμού βάζει η Βραζιλία

Μια σειρά από αθλητικούς φορείς στην Βραζιλία ζητά από την κυβέρνηση να μεριμνήσει για την προστασία του αθλητισμού και της ακεραιότητας των διοργανώσεων, εν όψει της δημιουργίας μιας ελεύθερης αγοράς στοιχήματος. Οι φορείς τονίζουν ότι η νομιμοποίηση του στοιχήματος στη χώρα δε μπορεί να πραγματοποιηθεί προτού διασφαλιστεί η ακεραιότητα του αθλητισμού, εν όψει των κινδύνων που μπορούν να εμφανιστούν λόγω του στοιχήματος.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας εξετάζει τη νομιμοποίηση του επίγειου και online στοιχήματος στη χώρα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, από την οποία θα προκύψει το αρχικό νομοσχέδιο ρύθμισης της λειτουργίας της αγοράς στοιχήματος.

 

Προστασία των αθλημάτων ζητούν οι αρμόδιοι

Οι αθλητικοί φορείς που προσέγγισαν την κυβέρνηση ζητούν τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα, ο οποίος θα διασφαλίσει την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων που θα συμμετάσχουν στο στοίχημα. Η αίτησή τους, μάλιστα, έχει και τη στήριξη του διεθνούς φορέα IBIA, o οποίος τονίζει ότι τα όσα προβλέπει ένας νόμος για τη δημιουργία αγοράς στοιχήματος δεν αρκούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των αθλημάτων.

Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιοι ζητούν από το υπουργείο Αθλητισμού της Βραζιλίας να σχηματίσει ένα νέο φορέα, με εκπροσώπηση όλων των ενδιαφερόμενων αθλητικών ομοσπονδιών. Ήδη εξέφρασε το ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτόν η ABCD, η μονάδα καταπολέμησης του ντόπινγκ στη Βραζιλία, ενώ ο επικεφαλής της, Emanuel Rêgo, προθυμοποιήθηκε να προτείνει μια σειρά από μέτρα, που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του νέου φορέα.

 

Τα σχέδια της Βραζιλίας για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος

Αν και η δημιουργία του νέου φορέα θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα επείγουσα. Οι αρμόδιοι έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να νομιμοποιήσουν το επίγειο και online στοίχημα και έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί άμεσα, αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το στάδιο των προτάσεων, που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.