Αλλάζει το φορολογικό σύστημα των τυχερών παιχνιδιών στη Βραζιλία

Οι αρμόδιοι στη Βραζιλία κατέληξαν σε ένα νέο φορολογικό σύστημα για όσες επιχειρήσεις προσφέρουν στοίχημα και άλλα τυχερά παιχνίδια, καθώς αποφάσισαν ότι το τρέχον δε λειτουργεί όσο αποτελεσματικά αναμενόταν. Το νέο φορολογικό σύστημα δε θα βασίζεται πλέον στα κέρδη των νόμιμων επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών, αλλά στα έσοδά τους, καθώς, όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι, θα ακολουθεί το ευρωπαϊκό μοντέλο.

Το ισχύον φορολογικό σύστημα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Βραζιλίας καθιερώθηκε το 2018 και, ήδη από την πρώτη στιγμή, είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε φορείς της αγοράς. Οι νόμιμες επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών καλούνται να πληρώσουν φόρο ίσο με το 3% των κερδών τους, κάτι που δεν ευνοεί την ανάπτυξη της αγοράς.

 

Τα σχέδια της Βραζιλίας για την αναμόρφωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών

Η απόφαση για την αλλαγή του νόμου περί φορολογίας εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο της αναμόρφωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Βραζιλίας. Ήδη, άλλωστε, έρχονται μεγάλες αλλαγές, καθώς οι αρμόδιοι αποφάσισαν να νομιμοποιήσουν και στο στοίχημα στη χώρα. Χάρη σε αυτή την απόφαση, το τοπίο της αγοράς αναμένεται να αλλάξει και οι αρμόδιοι προετοιμάζουν το έδαφος με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους.

Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και η αλλαγή του συστήματος φορολογίας. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να αλλάξουν τον ισχύοντα νόμο και να ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό μοντέλο, φορολογώντας τις στοιχηματικές εταιρείες και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών με βάση τα έσοδά τους.

Προς το παρόν, όμως, δε γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες για το νέο σύστημα. Οι αρμόδιοι δεν ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους για το ποσοστό φορολόγησης, αλλά ούτε και το πότε θα τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος. Το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, πάντως, αναμένεται να υπογραφεί από τον Πρόεδρο της χώρας μέσα στον Αύγουστο του 2021, καθώς έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές καθυστερήσεις.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.