Καταγγελίες για φοροαποφυγή και VLT από τον πρώην πρόεδρο της Ε.Ε.Ε.Π.

Στη συζήτηση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή για τα μηχανήματα VLT του ΟΠΑΠ μίλησε και ο πρώην πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων), Αντώνης Στεργιώτης, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελίες για δύο σημαντικά θέματα: τα φαινόμενα φοροαποφυγής στις νόμιμες εταιρίες στοιχήματος στην Ελλάδα και τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα VLT.

Ο κ. Στεργιώτης υπέδειξε ως ένοχο για τα φαινόμενα φοροαποφυγής τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση συμφερόντων του ΟΠΑΠ.

 

Ευθύνη του υπουργού Οικονομικών η φοροαποφυγή

Ο πρώην πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π. ονομάτισε τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ως υπεύθυνο για τα φαινόμενα φοροαποφυγής που παρατηρούνται από τις στοιχηματικές εταιρίες που έχουν αποκτήσει άδεια νόμιμης δραστηριότητας στη χώρα μας. Ο κ. Στεργιώτης ανέφερε ότι ο ίδιος έστειλε στον υπουργό μια απόρρητη επιστολή, με υπόδειξη των φαινομένων και προτεινόμενες ενέργειες αντιμετώπισης, αλλά το υπουργείο δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια.

Απάντηση στις παραπάνω κατηγορίες έδωσε ο νυν πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π., Ευάγγελος Καραγρηγορίου. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραγρηγορίου ανέφερε ότι η Επιτροπή ενέταξε για πρώτη φορά τις παράνομες στοιχηματικές εταιρείες στη μαύρη λίστα επί δικής του προεδρίας, ενώ τόνισε ότι κανείς δε ξεχνά τις αιφνιδιαστικές αλλαγές στο νόμο για τα VLT που πραγματοποίησε ο ίδιος ο Στεργιώτης.

 

Καταγγελίες και για το νομοσχέδιο για τα VLT

Ο κ. Στεργιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφιστεί στη Βουλή και αφορά στις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των μηχανημάτων VLT του ΟΠΑΠ. Ο πρώην πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π. κατήγγειλε εξυπηρέτηση συμφερόντων και δε δίστασε να υποστηρίξει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο γράφτηκε καθ’ υπόδειξη του ΟΠΑΠ!

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η μείωση του αριθμού των μηχανημάτων από 35.000 σε 25.000 αποτέλεσε αίτημα του ΟΠΑΠ, αλλά και ότι η συγκεκριμένη μείωση έφερε ως αντιστάθμισμα την παράταση του μονοπωλίου του Οργανισμού στον συγκεκριμένο τομέα κατά οχτώ χρόνια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.