Υπό επιτήρηση ο νέος νόμος και η στοιχηματική αγορά της Σουηδίας

Το σουηδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τελικά το νέο νόμο περί στοιχήματος, ο οποίος αναμένεται να απελευθερώσει την αγορά και να νομιμοποιήσει τις υπηρεσίες online στοιχηματισμού που προέρχονται από εταιρίες του εξωτερικού. Παράλληλα, όμως, ο νόμος που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2019 θα ξεκινήσει και μια περίοδο αξιολόγησης της νέας αγοράς.

Αναλυτικότερα, ο νέος νόμος ορίζει ότι πλέον μπορούν να αιτηθούν άδεια νόμιμης λειτουργίας εταιρίες από το εσωτερικό και το εξωτερικό, βάζοντας τέλος στο ισχύον μονοπώλιο στο online στοίχημα. Η διαδικασία αιτήσεων θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου 2018 και οι Σουηδοί παίχτες θα αποκτήσουν ακόμη περισσότερες επιλογές online στοιχηματισμού.

 

Σχεδόν ομόφωνη η υπερψήφιση του νόμου

Το νομοσχέδιο που είχε σκοπό να απελευθερώσει την σουηδική αγορά online στοιχήματος υπερψηφίστηκε με 282 ψήφους (93% του Κοινοβουλίου) και πλέον αναμένεται να τεθεί σε ισχύ, βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο. Οι επόμενες κινήσεις ανήκουν στην εθνική ρυθμιστική Αρχή, Lotteriinspektionen, η οποία θα δεχθεί και θα εξετάσει τις αιτήσεις αδειοδότησης.

 

Έναρξη διετούς περιόδου αξιολόγησης

Το ντεμπούτο της απελευθερωμένης αγοράς στοιχήματος, όμως, θα συμπέσει και με την έναρξη μιας περιόδους αξιολόγησης. Σκοπός της αξιολόγησης είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο η απελευθέρωση της αγοράς θα αποτελέσει μια θετική εξέλιξη στη χώρα. Τα σημεία της αξιολόγησης, φυσικά, θα είναι η προστασία των παιχτών, τα έσοδα του κράτους, αλλά και του αθλητισμού. Βασικό τμήμα της αξιολόγησης, άλλωστε, θα αποτελέσει το κατά πόσο θα ωφεληθούν οι σουηδικές ιπποδρομίες από το νέο καθεστώς, μέσω της χρηματοδότησης που θα λαμβάνουν από τις εταιρίες στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.