Ε.Ε.Ε.Π.: Σε δημόσια διαβούλευση ο Κανονισμός για το online στοίχημα

Ο νέος νόμος για το online στοίχημα, ο οποίος θα βάλει τέλος στο καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων, έχει καθυστερήσει σημαντικά, σε σχέση με τα αρχικά σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο, φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία. Η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων), άλλωστε, ανακοίνωσε πως ο σχετικός κανονισμός έχει αναρτηθεί και είναι διαθέσιμος προς δημόσια διαβούλευση.

Αυτό σημαίνει ότι απομένουν λίγες εκκρεμότητες για να φτάσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή και να ψηφιστεί. Μόλις λήξει η περίοδος δημόσιας διαβούλευσης (η καταληκτική ημερομηνία είναι η 25η Ιανουαρίου) για τον Κανονισμό, αυτός θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να εγκριθεί. Και το μόνο που θα απομείνει είναι η ψήφισή του στη Βουλή.

 

Η ανακοίνωση της Ε.Ε.Ε.Π.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Ε.Ε.Π., οι προτεινόμενες διατάξεις περιλαμβάνουν τους κανονισμούς για τέσσερις τομείς του online στοιχήματος και των διαδικτυακών παιχνιδιών γενικότερα. Συγκεκριμένα, προβλέπουν:

  • τη διαδικασία χορήγησης και τους τύπους των αδειών,
  • τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι κάτοχοι των αδειών και τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης των κατόχων των αδειών κατά τη λειτουργία τους,
  • τις τεχνικές προδιαγραφές των συστημάτων διεξαγωγής των τυχερών παιγνίων και τα τεχνικά πρότυπα,
  • τον καθορισμό των γενικών κατηγοριών των γεγονότων που δύναται να προσφέρονται προς στοιχηματισμό.

Παράλληλα, η Ε.Ε.Ε.Π. καλεί οικονομικούς, κοινωνικούς και άλλους φορείς, καθώς και κάθε πολίτη, να επισκεφτούν την σχετική ιστοσελίδα και να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαβούλευσης, προκειμένου να συμβάλλουν στο πλέον άρτιο περιεχόμενο των σχεδίων.

 

Τι θα προβλέπει ο νέος νόμος περί online στοιχήματος;

Ο νέος νόμος θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία δύο τύπων αδειών (μία για online στοίχημα και μία για online καζίνο και πόκερ). Κάθε άδεια θα έχει διαφορετική αξία (4 εκατομμύρια ευρώ και 1 εκατομμύριο ευρώ αντίστοιχα) και θα δίνεται αποκλειστικά σε εταιρείες που εδρεύουν στην Ε.Ε.. Παράλληλα, προβλέπει το ύψος της φορολογίας για κάθε εταιρεία, αλλά και τον αποκλεισμό των τυχερών παιχνιδιών που διεξάγονται μέσω της γεννήτριας τυχαίων αριθμών (RNG).

Σε κάθε περίπτωση, οι διατάξεις του θα αποκρυσταλλωθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και της έγκρισης από την Ε.Ε..

Διαβάστε ακόμη Μια πρώτη ματιά “πίσω” από τις προβλέψεις του νέου στοιχηματικού νόμου

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.