Αυστραλία: Περιορισμοί και στις ραδιοφωνικές διαφημίσεις στοιχήματος

Οι Αρχές της Αυστραλίας βρίσκονται σε αυτή την περίοδο σε διαδικασία αναδιαμόρφωσης πολλών από τις ρυθμίσεις που ισχύουν στην αγορά στοιχήματος της χώρας και το επίκεντρο αυτής της διαδικασίας αποτελούν τις τελευταίες εβδομάδες οι διαφημίσεις των στοιχηματικών εταιρειών.

Πρόσφατα, μάλιστα, οι αρμόδιες Αρχές απαγόρευσαν την προβολή στοιχηματικών διαφημίσεων στην τηλεόραση, κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικού περιεχομένου. Και μια νέα ρύθμιση έρχεται να κάνει ακριβώς το ίδιο και στο ραδιόφωνο.

 

Χωρίς στοιχηματικές διαφημίσεις οι ραδιοφωνικές μεταδόσεις

Αναλυτικότερα, ο αρμόδιος φορέας που εκπροσωπεί τους εμπορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αυστραλίας πρότεινε τον συγκεκριμένο περιορισμό στην αρμόδια ρυθμιστική Αρχή και οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με αυτόν της τηλεόρασης.

Αυτό σημαίνει ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δε θα μπορούν να μεταδίδουν διαφημιστικά μηνύματα που να αφορούν στις στοιχηματικές εταιρείες ή στο στοίχημα γενικότερα, κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει μόνο για τις μεταδόσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας – αν λάβουμε υπόψη τον περιορισμό που ισχύει και στην τηλεόραση, πιθανότατα το όριο είναι στις 20:30.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ραδιοφωνικών μεταδόσεων, λοιπόν, απαγορεύεται η διαφήμιση στοιχηματικών εταιρειών, πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.

 

Η ισχύουσα νομοθεσία στην Αυστραλία

Αν και οι νόμοι περί τυχερών παιχνιδιών στην Αυστραλία είναι αρκετά αυστηροί (ειδικά στον online τομέα), το στοίχημα είναι νόμιμο και οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα, αρκεί να διαθέτουν την έδρα τους στη χώρα. Ωστόσο, ισχύουν αρκετοί περιορισμοί στους τρόπους που μπορούν να προβληθούν και να προσελκύσουν νέα μέλη. Για παράδειγμα, απαγορεύονται οι προσφορές που υπόσχονται πριμ ή στοιχήματα χωρίς ρίσκο και οι τηλεοπτικές διαφημίσεις στοιχηματικού περιεχομένου κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αγώνων, στην τηλεόραση, αλλά πλέον και στο ραδιόφωνο.

Μέχρι πρόσφατα, πάντως, οι στοιχηματικές εταιρείες μπορούσαν να διαφημιστούν στα διαλείμματα των ραδιοφωνικών ζωντανών μεταδόσεων αγώνων οποιουδήποτε αθλήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.