Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των eSports εξετάζει η Nevada

H Πολιτεία της Nevada αποτελεί την πρωτεύουσα του τζόγου στις ΗΠΑ, αλλά και την πρωτεύουσα του θεάματος, ειδικά στον καλλιτεχνικό και στον αθλητικό χώρο. Οι υπεύθυνοι της Πολιτείας, μάλιστα, θέλουν να ενισχύσουν τον τελευταίο αυτό ρόλο, εκμεταλλευόμενοι την ανάπτυξη των eSports, και να ανοίξουν το δρόμο για τη διοργάνωση τουρνουά στην Πολιτεία.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ένα νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας προτείνει τη δημιουργία ενός πλαισίου κανονισμών, το οποίο θα επιτρέψει τη διοργάνωση τουρνουά eSports στη Nevada, αλλά και θα ρυθμίζει τον τρόπο διοργάνωσής τους. Το σχετικό νομοσχέδιο εξετάζεται ήδη από τους αρμόδιους και είναι πολύ πιθανό να εγκριθεί τις επόμενες εβδομάδες.

 

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο της Nevada για τα eSports;

Το νέο νομοσχέδιο φιλοδοξεί να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για τη διοργάνωση μικρότερων ή μεγαλύτερων τουρνουά eSports στην Πολιτεία της Nevada. Οι υποδομές σίγουρα υπάρχουν, αλλά οι αρμόδιοι επιθυμούν να ρυθμίσουν κάθε πτυχή τέτοιου είδους διοργανώσεων και για αυτό το λόγο θα δημιουργήσουν αρχικά μια αρμόδια ρυθμιστική Αρχή: τη Nevada Esports Commission.

Η συγκεκριμένη Αρχή θα αναλάβει τη ρύθμιση και την εποπτεία του τομέα των eSports που θα διοργανώνονται στη Nevada. Ανάμεσα στα αρχικά καθήκοντά της θα είναι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο κανονισμών για τη διοργάνωση τουρνουά, αλλά και τη συμμετοχή σε αυτά. Οι κανονισμοί αυτοί θα είναι υποχρεωτικοί για διοργανωτές και παίχτες. Με άλλα λόγια, αν κάποιος θα θέλει να διοργανώσει ένα τουρνουά eSports στη Nevada θα πρέπει να λαμβάνει την έγκριση της Nevada Esports Commission, να τηρεί τους κανόνες που θα ισχύουν στην Πολιτεία και να πληρώνει το σχετικό αντίτιμο για την άδεια. Παράλληλα, κάθε παίχτης που θα συμμετέχει στο τουρνουά θα πρέπει να υπακούει στους κανόνες που έχει θεσπίσει η Nevada Esports Commission.

Αν το νομοσχέδιο εγκριθεί, τέλος, πιθανότατα θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.