Αντιστέκονται στη νόμιμη αγορά στοιχήματος οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ

Σχεδόν οι μισές Πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομιμοποιήσει το επίγειο και online στοίχημα, από το καλοκαίρι του 2018 (όταν καταργήθηκε ο ομοσπονδιακός νόμος PASPA) έως σήμερα, και οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν ξεκινήσει να προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα. Οι αρμόδιοι σε κάθε Πολιτεία έχουν θεσπίσει τους απαραίτητους νόμους, ενώ αθλητικές διοργανώσεις και ομάδες έχουν υπογράψει τις πρώτες στοιχηματικές χορηγίες – ακόμα και όσες αρχικά εμφανίζονταν αντίθετες στη νομιμοποίηση του στοιχήματος, όπως το NBA και το NFL.

Ωστόσο, υπάρχει ένας κρίσιμος τομέας που ακόμα αντιστέκεται στη νομιμοποίηση του στοιχήματος και δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί την αλλαγή στο σύνολό του. Πρόκειται για τον τραπεζικό τομέα, ο οποίος μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγοράς, αλλά προς το παρόν αρνείται να συνεισφέρει με τις υπηρεσίες του.

 

Οι επιφυλάξεις των τραπεζών απέναντι στο στοίχημα

Η συμβολή που μπορούν να έχουν οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες στην ανάπτυξη του στοιχήματος είναι αυτονόητη. Ειδικά στο online στοίχημα, άλλωστε, οι παίχτες θα μπορούσαν να τροφοδοτούν τους λογαριασμούς τους μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή μέσω τραπεζικών εμβασμάτων. Ωστόσο, πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ αρνούνται να εγκρίνουν συναλλαγές που σχετίζονται με το στοίχημα.

Οι τράπεζες είναι δικαιολογημένα επιφυλακτικές απέναντι στις συναλλαγές που σχετίζονται με το στοίχημα, αφού ακόμη δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα νομικά πλαίσια, τα οποία να προστατεύουν τις ίδιες, αλλά και τους πελάτες τους. Ωστόσο, ακούγεται ότι ετοιμάζεται ένας νέος ομοσπονδιακός νόμος που στοχεύει στο να δυσκολεύει όσους επιχειρούν να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα. Ο επερχόμενος νόμος αποτελεί έναν ακόμα λόγο που οι τράπεζες δεν έχουν ακόμα εμπλακεί στο σύνολό τους στην αγορά στοιχήματος, αφού οι νέες διατάξεις θα τις αναγκάσουν να πάρουν νέα μέτρα και πολλές από αυτές δε θέλουν να επιτρέψουν τις συναλλαγές με στοιχηματικές εταιρείες πριν τεθούν σε ισχύ τα μέτρα αυτά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.