Αναβάλλεται ο διπλασιασμός του στοιχηματικού φόρου στην Ιρλανδία

Το σίριαλ του διπλασιασμού του στοιχηματικού φόρου στην Ιρλανδία δεν ολοκληρώθηκε ούτε με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019. Αντίθετα, το θέμα αναβλήθηκε και οι αρμόδιες Αρχές δεσμεύθηκαν να το επανεξετάσουν για τον προϋπολογισμό του 2020.

Η συγκεκριμένη απόφαση ανακούφισε τις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην ιρλανδική αγορά, καθώς πολλές είχαν προειδοποιήσει ότι ο διπλασιασμός του φόρου θα προκαλούσε σημαντικά οικονομικά προβλήματα και θα προκαλούσε κλείσιμο στοιχηματικών πρακτορείων και απολύσεις εκατοντάδων υπαλλήλων.

 

Το χρονικό της αναβολής του νέου νόμου

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικές εβδομάδες, όταν η ιρλανδική κυβέρνηση αποκάλυψε πως εξετάζει τον διπλασιασμό του στοιχηματικού φόρου, από το 1% στο 2% του τζίρου, στον προϋπολογισμό του 2019. Η αντίδραση των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα ήταν άμεση και το συλλογικό όργανο της χώρας, η IBA (Irish Betting Association) παρουσίασε άμεσα μια έρευνα που έδειχνε πως μια τέτοια κίνηση θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Με άλλα λόγια, η αύξηση του φόρου δε θα απέφερε αυξημένα έσοδα στα δημόσια ταμεία, αλλά θα τα μείωνε, λόγω του κλεισίματος πολλών στοιχηματικών πρακτορείων και της δημιουργίας μιας στρατιάς ανέργων.

Παρά τις αντιδράσεις, το νομοσχέδιο κατατέθηκε προς ψήφιση, μαζί με τον προϋπολογισμό, αλλά τελικά αποσύρθηκε. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, ο Paschal Donohoe, ζήτησε το επίμαχο νομοσχέδιο να αποσυρθεί από τον φετινό προϋπολογισμό και να επανεξεταστεί σε αυτόν του 2020. Παράλληλα, ζήτησε την παρουσίαση έρευνας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι φόβοι της IBA για συρρίκνωση της αγοράς έχουν βάση.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών θα εξετάσει και την εναλλακτική πρόταση της IBA. Η συγκεκριμένη προτείνει την επιβολή ενός υψηλότερου φόρου επί των κερδών, η οποία μπορεί να αποφέρει αυξημένα έσοδα στο Δημόσιο, χωρίς να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις στοιχηματικές εταιρείες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.