Πλήγμα για τον τουρισμό η απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών στην Καμπότζη

Πριν μερικές εβδομάδες, η κυβέρνηση της Καμπότζης αποφάσισε να βάλει τέλος στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια, εξαιτίας παράνομων συμπεριφορών που εντοπίστηκαν, και πλέον δε διατηρεί αγορά νόμιμου στοιχήματος ή άλλων τυχερών παιχνιδιών. Η συγκεκριμένη απόφαση, όμως, έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό της χώρας, ήδη μερικές μόνο εβδομάδες μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης.

Την Καμπότζη, άλλωστε, επισκέπτονταν χιλιάδες Κινέζων τουριστών, προκειμένου να απολαύσουν τα τυχερά παιχνίδια, που είναι παράνομα στη χώρα τους. Οι τουρίστες αυτοί τώρα έχουν χάσει κάθε λόγο να επισκέπτονται τη γειτονική χώρα και η απόφαση της απαγόρευσης των τυχερών παιχνιδιών βλάπτει τη βιομηχανία τουρισμού της Καμπότζης.

 

Εγκαταλείπουν την Καμπότζη οι τουρίστες

Η ύπαρξη μιας νόμιμης και ρυθμιζόμενης αγοράς καθιστούσε έως πρόσφατα την Καμπότζη έναν ιδανικό προορισμό για τους τουρίστες γειτονικών χωρών που ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στα τυχερά παιχνίδια, αλλά αντιμετώπιζαν απαγορεύσεις στις χώρες τους. Αυτό ίσχυε πολύ περισσότερο για τους Κινέζους, οι οποίοι αποτελούσαν και τον νούμερα ένα τροφοδότη της βιομηχανίας τουρισμού της Καμπότζης.

Πλέον, όμως, κανείς δε μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του σε νόμιμα παιχνίδια στην Καμπότζη. Για αυτό το λόγο, έχουν αυξηθεί οι αναχωρήσεις από τη χώρα, ενώ παράλληλα έχουν μειωθεί οι αφίξεις. Συγκεκριμένα, από το διάστημα από τις 18 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά αναχώρησαν περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες από αυτούς που αφίχθησαν (140.000 έναντι 130.000).

 

Οι λόγοι για την απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών

Την απόφαση για την καθολική απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών στην Καμπότζη πήρε ο πρωθυπουργός της χώρας, Hun Sen. Η ανακοίνωσή του ανέφερε ότι αναστέλλεται η άδεια όλων των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος και πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία νέα, εξαιτίας καταγγελιών για παράνομες συμπεριφορές εκ μέρους των εταιρειών του εξωτερικού. Πολλοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ρόλο στην απόφαση έπαιξαν και οι πιέσεις της Κίνας, η οποία κατηγόρησε νόμιμες εταιρείες της Καμπότζης ότι προσεγγίζουν παίχτες από την Κίνα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.