Ρυθμίσεις και για τον ρόλο των στοιχηματικών εταιριών στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Το υπουργείο Αθλητισμού ετοίμασε ένα νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο πλέον βρίσκεται σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, και ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης προχώρησε σε παρουσίασή του. Το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει αρκετές ρυθμίσεις για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και μία που αφορά έμμεσα στη λειτουργία των στοιχηματικών εταιριών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν σχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία της αγοράς στοιχήματος στη χώρα μας, αλλά περιλαμβάνει το θέμα της συμμετοχής μίας στοιχηματικής εταιρίας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ομάδων.

 

Η ρύθμιση του νέου νομοσχεδίου για τις εταιρείες στοιχήματος

Αναλυτικότερα, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει και ένα πλαφόν, όσον αφορά στο ποσοστό μιας ΠΑΕ που μπορεί να αποκτήσει κάποια από τις νόμιμες εταιρίες στοιχήματος. Σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη, το πλαφόν ορίζεται στο 15%, ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από το αντίστοιχο που ισχύει σε άλλες χώρες με νόμιμη αγορά στοιχήματος, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, πάντως, το συγκεκριμένο ποσοστό είναι και το ιδανικό, προκειμένου και οι εταιρίες στοιχηματος να έχουν λόγο να δραστηριοποιηθούν στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και να μην αλλάζουν οι ισορροπίες από τέτοιου είδους ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Μια ομάδα που θα ανήκει σε μεγαλύτερο ποσοστό σε μια στοιχηματική εταιρία, άλλωστε, κινδυνεύει να δημιουργήσει (δικαιολογημένες ή μη) υποψίες, όσον αφορά στην ακεραιότητα των αγώνων της.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά με το πλαφόν: “Από το συγκεκριμένο ποσοστό δημιουργούνται διαφορετικές δυναμικές. Από το 15% αλλάζει και ο λόγος του ιδιοκτήτη. Στην Αγγλία μπορεί μία στοιχηματική εταιρία να ελέγχει απόλυτα μία ομάδα. Από τότε που ανέλαβα, δήλωσα ότι το πλαίσιο ήταν προβληματικό. Υπάρχει δεδομένη πραγματικότητα για στοιχηματικές εταιρίες που θα είναι πολλές, αφού αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης. Προτιμώ το 15% από ένα 1% ή 0% και να γελάει ο κόσμος”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.