Αυξάνονται οι ποινές για παράνομο στοιχηματισμό στη Μαλαισία

Ο υπουργός Οικονομικών της Μαλαισίας ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου προϋπολογισμού για το 2020, ότι θα υπάρξουν σημαντικές αυξήσεις στα πρόστιμα και στις ποινές για τον παράνομο στοιχηματισμό. Οι αυστηρότερες ποινές, μάλιστα, δεν αφορούν μόνον όσους διεξάγουν παράνομα τυχερά παιχνίδια, αλλά και όσους συμμετέχουν σε αυτά.

Οι εν λόγω αυξήσεις, πάντως, δεν αποσκοπούν μόνο στην ενίσχυση των δημόσιων ταμείων, αλλά και στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, ο οποίος έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στη Μαλαισία. Πρόσφατα, άλλωστε, οι αρμόδιες Αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη 247 ατόμων, για υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού, στην οποία εμπλέκονται και online εταιρείες στοιχήματος της Κίνας.

 

Οι νέες ποινές για τους παραβάτες

Σύμφωνα με το νέο προϋπολογισμό, η μέγιστη ποινή για όσους συμμετέχουν σε παράνομα τυχερά παιχνίδια θα αυξηθεί στο εικοσαπλάσιο και από τα 1.200 ευρώ θα φτάσει στα 22.000 ευρώ! Παράλληλα, στην ποινή προστίθεται και το ενδεχόμενο φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.

Αντίστοιχα, στην περίπτωση όσων διεξάγουν παράνομα τυχερά παιχνίδια, το κατώτατο πρόστιμο αυξάνεται από τα 1.200 ευρώ στα 215.000 ευρώ. Και, ενώ στον προηγούμενο νόμο προβλεπόταν το μέγιστο πρόστιμο των 10.000 ευρώ, στο νέο νόμο δεν προβλέπεται ανώτατο όριο.

 

Ο πόλεμος της Μαλαισίας κατά των παράνομων τυχερών παιχνιδιών

Ο νόμος της Μαλαισίας είναι ιδιαίτερα αυστηρός, όσον αφορά στα τυχερά παιχνίδια. Κάθε μορφή τζόγου, με μόνη εξαίρεση μια σειρά από κρατικές λοταρίες, απαγορεύεται και οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πλέον αυστηρές ποινές. Οι ίδιες ποινές, μάλιστα, ισχύουν και για τους επισκέπτες στη χώρα, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε τυχερά παιχνίδια μόνο στο καζίνο του τουριστικού ξενοδοχείου Genting Highlight Resort.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.