Καθυστερήσεις στο νέο νόμο περί online στοιχήματος

Παρότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε δηλώσει πριν μερικές εβδομάδες ότι ο νέος νόμος περί online στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή έως το τέλος του 2017 (κοινώς, εντός των επόμενων εβδομάδων), φαίνεται ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Ο νόμος που θα ρυθμίσει εκ νέου την ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών και θα βάλει τέλος στο σημερινό καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης δε θα βρεθεί στη Βουλή πριν τον Ιανουάριο του 2018.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) ότι η περίοδος δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο παρατείνεται έως τις 10 Ιανουαρίου 2018. Θυμίζουμε ότι η αρχική διορία για την κατάθεση απόψεων και προτάσεων έληγε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017.

 

Παράταση της διάρκειας δημόσιας διαβούλευσης

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση της Ε.Ε.Ε.Π., λοιπόν, η περίοδος της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο νομοσχέδιο παρατείνεται για έναν σχεδόν μήνα και λήγει τελικά στις 10 Ιανουαρίου του 2018. Η πλήρης ανακοίνωση της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής έχει ως εξής:

“Η Ε.Ε.Ε.Π. ανακοινώνει την παράταση της διάρκειας της δημόσιας διαβούλευσης για την αγορά τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να διατυπώσουν σχόλια και να υποβάλουν προτάσεις, υπό τη μορφή υπομνήματος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@gamingcommission.gov.gr, με την ένδειξη: ‘Διαβούλευση για την αγορά τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου’ μέχρι την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018”.

Δεδομένης της παράτασης, λοιπόν, μπορούμε να περιμένουμε τη σύνταξη και την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου αργότερα από το αναμενόμενο, τουλάχιστον από τα μέσα Ιανουαρίου του 2018 και έπειτα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.