Αποσύρθηκε ο επιπλέον φόρος των στοιχηματικών στην αγορά της Κένυας

Η κυβέρνηση της Κένυας είχε παρουσιάσει πέρσι ένα προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020-2021, ο οποίος προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στην αγορά νόμιμου στοιχήματος, εξαιτίας ενός επιπλέον φόρου που προέβλεπε, προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία. Η Εθνική Συνέλευση της χώρας, όμως, αποφάσισε τελικά να αποσύρει το νομοσχέδιο που επέβαλλε τον συγκεκριμένο φόρο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι εξαιρετικά θετική για την αγορά στοιχήματος της Κένυας, αφού ο επιπλέον αυτός φόρος (που ήταν αρκετά υψηλός) είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και αποχωρήσεις νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών από τη χώρα.

 

Το χρονικό της πρότασης και της απόσυρσης του επιπλέον φόρου

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2020-2021 βρισκόταν και ένα νομοσχέδιο, το οποίο επέβαλλε έναν επιπλέον νόμο στις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Ο εν λόγω φόρος είχε ύψος 20% επί του τζίρου και είχε προκαλέσει από την πρώτη στιγμή αντιδράσεις στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες της χώρας. 

Οι πρώτες εταιρείες στοιχήματος που αντέδρασαν και αποφάσισαν άμεσα την αποχώρησή τους από την αγορά στοιχήματος της Κένυας ήταν οι Sportpesa και Betin. Οι δύο εταιρείες ξεκαθάρισαν ότι θα αποχωρήσουν από την αγορά, στην περίπτωση που κληθούν να αναλάβουν πρόσθετα φορολογικά βάρη, και ήδη το έχουν κάνει.

Το νομοσχέδιο τελικά τέθηκε υπό νέα εξέταση από την Εθνική Συνέλευση της χώρας. Κατά τη συνεδρίαση εκτιμήθηκε αποτελεσματικότερα ο αντίκτυπος που θα έχει ο νέος φόρος, όχι μόνο στη λειτουργία της αγοράς νόμιμου στοιχήματος, αλλά και στην ενίσχυση του αθλητισμού. Άλλωστε, πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα δήλωσαν πως ο νέος φόρος και η οικονομική ασφυξία που θα προκαλέσει θα τις αναγκάσουν να αποσύρουν ή να περιορίσουν δραματικά τις αθλητικές χορηγίες τους.

Οι αρμόδιοι, τέλος, αποφάσισαν να αποσύρουν το νομοσχέδιο, το οποίο θα προκαλέσει οικονομικά προβλήματα στην αγορά, και προσκάλεσαν τις εταιρείες που έχουν αποχωρήσει να ξανασκεφτούν την επιστροφή τους στην Κένυα.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη