Ενισχύονται οι νόμοι για την καταπολέμηση των παράνομων online τυχερών παιχνιδιών στη Ρωσία

Η κρατική Δούμα της Ρωσίας εξετάζει αυτές τις ημέρες ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο έχει σκοπό να ενισχύσει τους νόμους που αφορούν στην καταπολέμηση των παράνομων online τυχερών παιχνιδιών και να προσφέρει νέα όπλα στους αρμόδιους, προκειμένου να εμποδίζουν την ανάπτυξη της παράνομης αγοράς. Το εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια σειρά εργαλείων που θα μπορεί να εντοπίζει και να εμποδίζει χρηματικές συναλλαγές παιχτών με παράνομες ιστοσελίδες.

Η Ρωσία έχει ήδη αρκετά αυστηρούς νόμους που απαγορεύουν τα online τυχερά παιχνίδια (με ελάχιστες εξαιρέσεις), ωστόσο, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με την παράνομη αγορά. Τα εργαλεία που έχουν οι διωκτικές Αρχές στη διάθεσή τους είναι αρκετά, αλλά πολλές φορές η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι η επιθυμητή, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ανάπτυξη της παράνομης αγοράς online τυχερών παιχνιδιών.

 

Τι προβλέπει το νέο ρωσικό νομοσχέδιο;

Το νομοσχέδιο No. 1133991-7 στοχεύει πρώτα απ’ όλα στο να καθιερώσει μια σειρά από απόλυτα κριτήρια χαρακτηρισμού μιας ιστοσελίδας τυχερών παιχνιδιών ως παράνομης. Αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, δε θα υπάρχουν παραθυράκια στους νόμους, ενώ οι διωκτικές Αρχές θα μπορούν να εντοπίζουν και να τιμωρούν άμεσα όσες ιστοσελίδες παρανομούν. Τα κριτήρια αυτά θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την τοποθεσία του παίχτη (φυσική και IP) και την υπηρεσία χρηματικών συναλλαγών που θα χρησιμοποιείται.

Οι συναλλαγές ανάμεσα σε παίχτες και παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών θα αποτελέσουν και το επίκεντρο του εντοπισμού και της δίωξης των τελευταίων. Οι διωκτικές Αρχές θα αποκτήσουν, χάρη στο νομοσχέδιο, μεγαλύτερη εξουσία στο να μπλοκάρουν συναλλαγές από τραπεζικά ιδρύματα και online υπηρεσίες προς παράνομες ιστοσελίδες, διακόπτοντας ουσιαστικά την τροφοδοσία τους και αναγκάζοντάς τις να αποχωρήσουν από τη χώρα. Παράλληλα, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την τιμωρία κάθε υπηρεσίας χρηματικών συναλλαγών που θα πραγματοποιεί συναλλαγές με ιστοσελίδες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα της Ρωσίας. Η τιμωρία αυτή, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, μπορεί να είναι ακόμα και μπλοκάρισμα των υπηρεσιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.