Κατά των στοιχηματικών απαγορεύσεων οι νόμιμες εταιρίες στοιχήματος στην Ισπανία

Οι φήμες γύρω από τη σκληρότερη στάση που θα κρατήσει η νέα ισπανική κυβέρνηση κατά του στοιχήματος, αλλά και οι πρωτοβουλίες δημόσιων λειτουργών, όπως η πρόσφατη του Συνηγόρου του Πολίτη, που ζήτησε την καθολική απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των στοιχηματικών εταιριών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Το συλλογικό όργανο των online εταιριών στοιχήματος της Ισπανίας, JDigital, και ο πρόεδρός της, Mikel López de Torre, προχώρησαν σε δηλώσεις που κατηγορούν τους αρμόδιους ακόμη και για έλλειψη γνώσεων γύρω από τους ισχύοντες νόμους, αλλά και από την ίδια τη λειτουργία της αγοράς.

Ο Mikel López de Torre επικεντρώθηκε κατά του Συνηγόρου του Πολίτη και δήλωσε έκπληκτος από την πρότασή του, καθώς δείχνει την άγνοιά του για τον τρόπο που ρυθμίζεται και λειτουργεί η ισπανική αγορά online στοιχήματος.

 

Αντιδράσεις κατά της απαγόρευσης στοιχηματικών διαφημίσεων.

Ο πρόεδρος της JDigital και στέλεχος της Sportium (θυγατρικής της Ladbrokes Coral στην Ισπανία) δήλωσε σχετικά με τις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη: “Φαίνεται ότι δε γνωρίζει πώς οι ισπανικοί νόμοι ρυθμίζουν την αγορά της χώρας. Επιπλέον, υπονοεί ότι δε γνωρίζει καν ότι τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο αντιμετωπίζονται ήδη από το Εθνικό Σχέδιο κατά του Εθισμού. Οι εκθέσεις του συγκεκριμένου φορέα δείχνουν ότι ο εθισμός στον τζόγο στην Ισπανία δεν ξεπερνά το 0,3% και πως είναι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στον κόσμο. Επιπλέον, ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά να πραγματοποιηθούν έρευνες και να δημοσιοποιηθούν στοιχεία, κάτι που έχει ήδη γίνει εδώ και ένα χρόνο”.

Παράλληλα, ο López de Torre αμφισβήτησε τη νομιμότητα των μέτρων που προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη, ειδικά όσον αφορά στις δύο εξαιρέσεις που αναφέρονται, σχετικά με την απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων. Σύμφωνα με τις προτάσεις του Συνηγόρου, από την καθολική απαγόρευση θα πρέπει να εξαιρούνται οι διαφημίσεις των δύο κρατικών εταιριών, των SELAE και ONCE. Κάτι τέτοιο, υποστηρίζει ο López de Torre, είναι σε αντίθεση με τους σχετικούς νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.