Φόρος για τις στοιχηματικές του εξωτερικού στη Νέα Ζηλανδία

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας αναμένεται να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται από το εξωτερικό στη χώρα, εισάγοντας ένα νέο νόμο για φορολόγηση των κερδών τους. Οι αρμόδιες Αρχές επιθυμούν να ενισχύσουν με αυτόν τον τρόπο τον τομέα του αθλητισμού, ο οποίος βασίζεται και στη φορολόγηση όσων δραστηριοποιούνται στην αγορά του στοιχήματος – online και μη.

 

Φόροι για τις εταιρείες του εξωτερικού

Σύμφωνα με το νέο νόμο που ετοιμάζεται να ψηφίσει το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας, οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, αλλά εδρεύουν στο εξωτερικό θα είναι σύντομα αναγκασμένες να πληρώνουν ένα νέο φόρο, ο οποίος θα ισούται με το 2% περίπου των μεικτών εσόδων τους.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, βέβαια, θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρό και το νομικό πλαίσιο του online στοιχήματος στη χώρα. Έτσι, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θα παρουσιάσει ένα νέο πλαίσιο που θα εγκρίνει τη νόμιμη δραστηριοποίηση των ενδιαφερόμενων εταιρειών, αρκεί να καλύπτουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

 

Το σημερινό πλαίσιο

Το νομικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα στη Νέα Ζηλανδία δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρό προς τις εταιρείες του εξωτερικού, αφού τους επιτρέπει την ανενόχλητη δραστηριοποίηση στην αγορά του online στοιχήματος. Ωστόσο, όσο ο online στοιχηματισμός σε αυτές τις εταιρείες γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, οι παίχτες στρέφονται σε αυτές, με αποτέλεσμα να χάνονται στοιχήματα που θα απέφεραν κέρδη στο κράτος και στον αθλητισμό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περισσότεροι από 40.000 κάτοικοι της χώρας στοιχηματίζουν online σε εταιρείες του εξωτερικού, με το ποσό στοιχηματισμού να ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση χάνει έσοδα περίπου 58 εκατομμυρίων δολαρίων, μεγάλο κομμάτι των οποίων θα κατέληγε σε χρηματοδότηση αθλητικών υποδομών.

Για αυτό το λόγο, όπως αναφέρουν στελέχη της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας, ο νέος αυτός νόμος είναι απαραίτητος, κυρίως για την επιβίωση του αθλητισμού στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.