Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για νόμιμο στοίχημα στο Buenos Aires της Αργεντινής

Το Buenos Aires θα έχει σύντομα τη δική του νόμιμη αγορά online στοιχήματος, καθώς το νομοσχέδιο που κατατέθηκε με τη στήριξη της κυβερνήτη της πρωτεύουσας της Αργεντινής υπερψηφίστηκε. Χάρη σε αυτό, ανοίγει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2019, αλλά προς το παρόν δε γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα τεθεί και επίσημα σε ισχύ, αλλά και το πότε θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η νέα νόμιμη αγορά. Ωστόσο, γνωρίζουμε λεπτομέρειες σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις των στοιχηματικών εταιρειών που θα εξασφαλίσουν την άδεια νόμιμης λειτουργίας.

 

Τι προβλέπει ο νόμος που απελευθερώνει το online στοίχημα;

Αρχικά, ο νέος νόμος αναιρεί την προηγούμενη απαγόρευση, η οποία δεν επέτρεπε σε εταιρείες του online στοιχήματος να δραστηριοποιούνται νόμιμα στο Buenos Aires. Έπειτα, ο ίδιος νόμος προβλέπει όλες τις οικονομικές και μη υποχρεώσεις τους.

Για παράδειγμα, στο Buenos Aires θα μπορούν να δραστηριοποιούνται νόμιμα μόνον όσες εταιρείες online στοιχήματος αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια. Και για να αποκτήσουν αυτή την άδεια, οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν φυσική παρουσία στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και να πληρώνουν τους απαραίτητους φόρους.

Ο βασικός φόρος κυμαίνεται στο 15% των ακαθάριστων εσόδων των εταιρειών, ενώ προβλέπεται και ένα επιπλέον 2%, το οποίο θα καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, της Instituto Provincial de Lotería y Casinos.

Παράλληλα, κάθε εταιρεία online στοιχήματος θα μπορεί να αποκτά μία άδεια με διάρκεια 15 ετών, εφόσον συνεχίζει να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται και μια σειρά από πρωτοβουλίες προστασίας των παιχτών, όπως η δυνατότητα εθελοντικού αποκλεισμού των παιχτών κτλ.. Ο νόμος, τέλος, δεν προβλέπει τον αριθμό των αδειών που θα παραχωρηθούν στο online στοίχημα, αλλά οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι αυτές θα είναι περίπου εφτά.

Δείτε ακόμα Bίοι αντίθετοι για τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Αργεντινής

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.