Προμήθεια επί του νόμιμου στοιχήματος στις ΗΠΑ ζητά το NBA

Με την υπόθεση της έφεσης κατά του νόμου PASPA (του νόμου που απαγορεύει καθολικά το στοίχημα στις ΗΠΑ) να εξετάζεται αυτή την περίοδο στο Ανώτατο Δικαστήριο, πολιτειακοί και αθλητικοί φορείς εξετάζουν τα νέα δεδομένα που θα φέρει η ενδεχόμενη νομιμοποίηση του στοιχήματος, σε μία τεράστια αγορά που παραμένει κλειστή από το 1992. Άλλωστε, αρκετές Πολιτείες έχουν ήδη συντάξει σχετικούς νόμους, που θα ρυθμίζουν την αγορά τους, αν τελικά το στοίχημα νομιμοποιηθεί, και πολλές διοργανώτριες Αρχές έχουν πάρει θέση υπέρ ή κατά της ενδεχόμενης νομιμοποίησης.

Θέση έχει πάρει και το NBA, μέσω του κομισάριου Adam Silver. Την ίδια θέση διατύπωσε πρόσφατα στην αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας της Νέας Υόρκης ο γενικός σύμβουλος του NBA, Dan Spillane. Ο Spillane επανέλαβε ότι το NBA είναι θετικό στο ενδεχόμενο νομιμοποίησης του στοιχήματος, αλλά τόνισε ότι πρέπει οι αρμόδιοι να σκεφτούν προσεκτικά της παραμέτρους μιας νέας αγοράς. Ανάμεσα στις προτάσεις του, μάλιστα, ήταν και μία που ζητούσε ένα μικρό ποσοστό των κερδών των στοιχηματικών εταιρειών να καταλήγει στις διοργανώτριες Αρχές.

 

“Χωρίς αθλήματα δεν υπάρχει στοίχημα”

Ο Spillane πρότεινε την εφαρμογή φορολογίας της τάξης του 1% επί του συνολικού τζίρου στοιχηματισμού κάθε εταιρείας, με το ποσό να καταλήγει στο NBA και στις υπόλοιπες διοργανώτριες Αρχές. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, άλλωστε, “οι λίγκες προσφέρουν τα θεμέλια για τον στοιχηματισμό, ενώ παράλληλα υπομένουν το ρίσκο μιας στοιχηματικής αγοράς, ακόμη κι αν αυτή είναι νόμιμη και ρυθμιζόμενη. Χωρίς τους αγώνες μας και τους φιλάθλους δεν υπάρχει στοίχημα. Και, στην περίπτωση που το στοίχημα νομιμοποιηθεί στη Νέα Υόρκη και σε άλλες Πολιτείες, οι διοργανώτριες Αρχές θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερα σε νέους κανονισμούς, σε ελέγχους και στην ενημέρωση”.

Για αυτόν τον λόγο, ο Spillane πρότεινε να πληρώνουν ένα επιπλέον ποσό οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου αυτό να μοιράζεται στις διοργανώτριες Αρχές.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.