Σκληραίνει η στάση των ιταλικών Αρχών απέναντι στον παράνομο στοιχηματισμό

Οι αρμόδιες ιταλικές Αρχές δείχνουν το πιο αυστηρό τους πρόσωπο απέναντι στον παράνομο στοιχηματισμό και σε κάθε εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο που προσφέρει χωρίς άδεια τυχερά παιχνίδια, εν όψει της απελευθέρωσης της αγοράς στοιχήματος της χώρας. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση των αρμοδίων, περισσότερες από 7.000 ιστοσελίδες έχουν πλέον μπλοκαριστεί, καθώς προσέφεραν υπηρεσίες στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών χωρία άδεια. Παράλληλα, έφοδοι της αστυνομίας σε επιχειρήσεις που προσέφεραν τυχερά παιχνίδια χωρίς άδεια οδήγησαν σε δεκάδες κατασχέσεις και αφαιρέσεις αδειών λειτουργίας.

 

Εκκαθάριση παράνομου online και επίγειου στοιχηματισμού

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές, περισσότερες από 7.000 ιστοσελίδες που προσέφεραν τυχερά παιχνίδια και υπηρεσίες στοιχηματισμού έχουν κλείσει ή έχουν μπλοκαριστεί από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Παράλληλα, ανακόπηκαν περισσότερες από 10 εκατομμύρια απόπειρες για σύνδεση με κάποια παράνομη ιστοσελίδα στοιχήματος. Τέλος, οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν και στη βεβαίωση προστίμων σε ιστοσελίδες που διαφήμιζαν παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες και σε παρόχους που αγνοούσαν τις οδηγίες για το απαραίτητο από το νόμο μπλοκάρισμα.

Θυμίζουμε ότι ο νέος νόμος απελευθερώνει ουσιαστικά το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου, αρκεί οι εταιρείες που τα προσφέρουν να έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια (έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αιτήσεις από 70 εταιρείες στοιχήματος). Παράλληλα, ο νέος νόμος ενισχύει τις αρμοδιότητες των αρμόδιων Αρχών, προκειμένου να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τα φαινόμενα παράνομου στοιχηματισμού.

Από την τσιμπίδα του νόμου, πάντως, δε γλίτωσαν ούτε τα επίγεια τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται χωρίς άδεια στην Ιταλία. Οι Αρχές προχώρησαν στη βεβαίωση 42 προστίμων (συνολικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ) και στην ανάκληση 33 αδειών, λόγω της παράβασης των νόμων περί επίγειων τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.