Ιταλία: Οι λεπτομέρειες για την απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων

Η αρμόδια Αρχή της Ιταλίας στον τομέα της διαφήμισης, η Autorità per le Garanzie nelle Comunicazioni (AGCOM), ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για την επικείμενη απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων στην χώρα και ενημέρωσε κάθε ενδιαφερόμενο (ΜΜΕ, διαφημιστικά πρακτορεία και εταιρείες στοιχήματος) για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς που θα έχουν μόλις τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2018, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορέψει κάθε είδους στοιχηματική διαφήμιση (ανάμεσά τους και οι χορηγίες προς τον αθλητισμό) και, παρόλο που ο νόμος θα τεθεί σύντομα σε ισχύ, γνωρίζαμε έως σήμερα ελάχιστες λεπτομέρειες.

 

Τι θα επιτρέπεται και τι θα απαγορεύεται στην Ιταλία;

Ο νέος νόμος απαγορεύει ρητά την προβολή κάθε στοιχηματικής διαφήμισης και συμπεριλαμβάνει “παραδοσιακές” διαφημίσεις σε κάθε ΜΜΕ και σε υπαίθριους χώρους. Επιπλέον, απαγορεύει και “γκρίζες” διαφημίσεις, μέσω τοποθέτησης προϊόντων, advertorials και αναφοράς από influencers των social media.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι τρόποι προβολής που θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται στην ιταλική διαφημιστική αγορά. Για παράδειγμα, οι εταιρείες στοιχήματος θα μπορούν να ενημερώνουν τα μέλη τους και τους παίχτες γενικότερα για τομείς όπως οι υπηρεσίες τους, οι προσφορές τους, οι αποδόσεις τους , μέσω του διαδικτύου. Αντίστοιχα, στα επίγεια στοιχηματικά πρακτορεία θα επιτρέπεται η ενημέρωση μέσω της προβολής των υπηρεσιών και των επιλογών των παιχτών, αρκεί να μη συνοδεύονται από κίνητρα που να ωθούν στον στοιχηματισμό.

Παράλληλα, οι εταιρείες στοιχήματος θα μπορούν να συνεργάζονται με άλλες εταιρείες στον ενημερωτικό τομέα (για παράδειγμα, ενημερώνοντας για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο), αλλά δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα λογότυπα και τα προϊόντα τους. Το ίδιο συμβαίνει και σε φιλανθρωπικές καμπάνιες ή εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται σε συνεργασία με εταιρείες στοιχήματος.

Οι περιορισμοί που ανακοίνωσε η AGCOM, τέλος, δεν εξαιρούν ούτε τις διαδικτυακές αναζητήσεις. Σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, οι αρμόδιες Αρχές θα απαγορεύουν την εμφάνιση αποτελεσμάτων που σχετίζονται με στοιχηματικές ιστοσελίδες, με μόνη εξαίρεση όταν κάποιος αναζητά συγκεκριμένα πληροφορίες για το στοίχημα.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη