Αλλαγές στο νόμο περί στοιχήματος εξετάζει η Ιρλανδία

Το ιρλανδικό υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τη διαδικασία επανεξέτασης των νόμων που ισχύουν για το στοίχημα στη χώρα και προσανατολίζεται σε αλλαγές που θα τους εκσυγχρονίσουν και θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα στο Δημόσιο. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, προκειμένου οι αρμόδιοι να αποφανθούν αν έχουν νόημα κάποιες αλλαγές, καθώς και το πώς θα εφαρμοστούν, στην περίπτωση που συμφωνηθούν.

Η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού φορολογίας και πιθανότατα θα οδηγήσει σε αυξήσεις στην φορολογία για τις εταιρίες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

 

Οι αλλαγές που εξετάζονται

Αναλυτικότερα, οι αρμόδιοι που εξετάζουν τους ισχύοντες νόμους εξετάζουν μια σειρά από αλλαγές. Η πρώτη από αυτές αφορά στο να συμπεριλάβουν και το online στοίχημα (μέσω εταιρειών στοιχήματος του εξωτερικού) στις διατάξεις το ισχύοντος νόμου του 2015. Επιπλέον, οι αρμόδιοι εξετάζουν το αν η ισχύουσα διαφορετική φορολογική προσέγγιση των ανταλλακτηρίων στοιχημάτων είναι η καταλληλότερη αυτή τη στιγμή. 

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο, βέβαια, αφορά στη φορολογία, όχι μόνο των στοιχηματικών εταιρειών, αλλά και των παιχτών. Αναλυτικότερα, εξετάζεται η θέσπιση του καταλληλότερου ύψους φορολογίας, μιας φορολογίας που θα αποφέρει τα μέγιστα έσοδα στο Δημόσιο, χωρίς να αποθαρρύνει τις στοιχηματικές εταιρείες. Παράλληλα, όμως, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να μεταφερθεί ένα ποσοστό του φορολογικού βάρους, από τις εταιρείες στους παίχτες.

Αναλυτικότερα, οι αρμόδιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο είτε οι παίχτες να φορολογούνται μέσω ενός ποσοστού της συνολικής αξίας των χρημάτων που στοιχηματίζουν είτε ενός (υψηλότερου) ποσοστού επί των κερδών που εξασφαλίζει κάθε παίχτης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.