Υπέρ της νομιμοποίησης του στοιχήματος στις ΗΠΑ η αγγλική Premier League

Η αγγλική Premier League, το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Αγγλίας, αλλά και ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης, δήλωσε τη στήριξή του προς τις προσπάθειες για τη νομιμοποίηση της αγοράς στοιχήματος στις ΗΠΑ, μέσω της εταιρείας Football DataCo, η οποία αποτελεί την αποκλειστική διαχειρίστρια δικαιωμάτων της. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της DataCo, η Premier League πιστεύει ότι το άνοιγμα της αγοράς στοιχήματος στις ΗΠΑ θα έχει πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τις στοιχηματικές εταιρείες, αλλά και για τον αθλητισμό.

Η Premier League είναι ο πρώτος αθλητικός φορέας του εξωτερικού που έχει πάρει θέση στο ζήτημα της ενδεχόμενης νομιμοποίησης του στοιχήματος στις ΗΠΑ. Έχουν προηγηθεί, άλλωστε, φορείς εντός των ΗΠΑ, όπως το NBA στο μπάσκετ, το MLB στο μπέιζμπολ και το PGA Tour στο γκολφ, τα οποία έχουν συνταχθεί με την πλευρά του New Jersey.

 

Θα νομιμοποιηθεί τελικά το στοίχημα στις ΗΠΑ;

Προς το παρόν, βέβαια, κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά αν τελικά θα επιτραπεί και σε άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ, εκτός της Nevada, να ρυθμίσουν μόνες τους μια αγορά στοιχήματος εντός των συνόρων τους. Ο ισχύων νόμος, ο PASPA του 1992, απαγορεύει ρητά το στοίχημα στη χώρα, αλλά και τη δυνατότητα απόφασης κάθε Πολιτείας ξεχωριστά. Το New Jersey, όμως, βρίσκεται στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, έχοντας καταθέσει έφεση κατά του PASPA. Αν τελικά το New Jersey δικαιωθεί, κάθε Πολιτεία θα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μόνη της για τη νομιμοποίηση ή όχι του στοιχήματος.

 

Στο πλευρό του New Jersey η Premier League

Σύμφωνα με τον Adrian Ford, διευθυντή της Football DataCo, η Premier League στηρίζει τον δικαστικό αγώνα που δίνει το New Jersey και θεωρεί ότι η λειτουργία μια υγιούς αγοράς στοιχήματος θα ωφελήσει κάθε εμπλεκόμενη πλευρά. Ο Ford, όμως, ξεκαθάρισε ότι και οι αθλητικές ομοσπονδίες θα πρέπει να εξασφαλίσουν οικονομικά οφέλη από τη νέα αγορά στοιχήματος. Ακολουθώντας τα χνάρια του NBA, η Premier League θεωρεί ότι, χωρίς τις ομοσπονδίες που διοργανώνουν τους αγώνες, δε θα μπορούσε να υπάρξει στοίχημα. Και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να υπάρξει μια πρόβλεψη για την κατάθεση ποσοστών των κερδών από το στοίχημα στα ταμεία των διοργανωτών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.