Ναυάγησε ο σλοβενικός νόμος για την απελευθέρωση του online στοιχήματος

Τα σχέδια της κυβέρνησης της Σλοβενίας για απελευθέρωση της αγοράς του online στοιχήματος θα αργήσουν τελικά να πραγματοποιηθούν (αν ποτέ πραγματοποιηθούν), καθώς το πρόσφατο νομοσχέδιο καταψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο. Ο σχετικός νόμος κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Εθνοσυνέλευσης, αλλά απορρίφθηκε στο Κοινοβούλιο, παρόλο που η υπερψήφισή του θεωρούταν σχεδόν σίγουρη.

Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δούμε σύντομα κάποιον νέο νόμο στη Σλοβενία που να καταργεί το κρατικό μονοπώλιο που έχει η Športna Loterija στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια.

 

Τι προέβλεπε το νομοσχέδιο;

Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προέβλεπε την κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στο online στοίχημα και στα υπόλοιπα διαδικτυακά παιχνίδια, μονοπώλιο που κατέχει η εταιρεία Športna Loterija. Αν γινόταν νόμος, η online αγορά της Σλοβενίας θα άνοιγε και σε αυτή θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί κάθε ιδιωτική εταιρεία που θα αποκτούσε την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή και εμπνευστή του νομοσχεδίου, Branko Zorman, η απελευθέρωση της αγοράς του online στοιχήματος αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς έτσι θα μπορούσε να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά ο παράνομος στοιχηματισμός, ο οποίος αγγίζει το 85% στη χώρα! Αυτό σημαίνει ότι το κράτος θα εξασφάλιζε σημαντικά κέρδη από την απελευθέρωση του στοιχήματος.

 

Αναβολή διαρκείας για την απελευθέρωση του στοιχήματος

Παρόλο, όμως, που το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από την Εθνοσυνέλευση, με 35-24 ψήφους, η αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου της Σλοβενίας το καταψήφισε, με 18-12 ψήφους. Αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο πηγαίνει στα συρτάρια της κυβέρνησης. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση αποφασίσει να επαναφέρει το θέμα, το νομοσχέδιο θα πρέπει να προσαρμοστεί και να περάσει ξανά από την Εθνοσυνέλευση, πριν ελπίσει σε καλύτερη τύχη στο Κοινοβούλιο.

Έως τότε, θα παραμείνει ενεργό το ισχύον νομικό καθεστώς, το οποίο απαγορεύει τη δραστηριοποίηση οποιασδήποτε εταιρείας στο online στοίχημα, πέρα της Športna Loterija που κατέχει το μονοπώλιο.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη