Νέο φορολογικό σύστημα για τα τυχερά παιχνίδια ετοιμάζει η Ισπανία

Ο υπουργός Καταναλωτικών Υποθέσεων της Ισπανίας, Alberto Garzón, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι αρμόδιοι φορείς του υπουργείου του έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν νέα σενάρια για τη λειτουργία του φορολογικού συστήματος που ισχύει στη χώρα για την αγορά τυχερών παιχνιδιών. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europa Press, ο υπουργός δεν ανέφερε συγκεκριμένα σχέδια, αλλά τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξει το φορολογικό σύστημα και να εκσυγχρονιστεί.

Προς το παρόν, λοιπόν, δε μπορούμε να γνωρίζουμε πολλά, παρά μόνο ότι το νέο σύστημα (αν και όταν τεθεί σε ισχύ) θα αφορά στο σύνολο της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας και όλες οι εταιρείες και επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών θα έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, ανεξάρτητα από το σε ποια από τις αυτόνομες περιφέρειες της χώρας δραστηριοποιούνται. Όπως είναι φυσικό, το νέο φορολογικό σύστημα θα επηρεάσει και την αγορά online τυχερών παιχνιδιών.

 

Τα σχέδια της Ισπανίας για το νέο φορολογικό σύστημα

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Alberto Garzón, τα αρμόδια όργανα του υπουργείου του έχουν ήδη ξεκινήσει την αξιολόγηση των ισχυόντων νόμων σχετικά με τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών του επίγειου και το online τομέα. Οι αρμόδιοι θα εξετάσουν τους ισχύοντες νόμους και θα προτείνουν αλλαγές, οι οποίες θα εκσυγχρονίσουν το σημερινό φορολογικό σύστημα. Ο υπουργός, μάλιστα, τόνισε ότι η αξιολόγηση και η διαδικασία κατάθεσης προτάσεων θα συνεχιστούν πιθανότατα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021.

Μετά την κατάθεση των προτάσεων για την αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας, όμως, απαιτείται και η έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα αναλάβει να ανακοινώσει και να επιβλέψει το νέο σύστημα. Με άλλα λόγια, οποιαδήποτε αλλαγή στο σημερινό φορολογικό καθεστώς θα καθυστερήσει αρκετά.

Όσο για τις προβλέψεις σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό σύστημα, αυτές δε μπορούν να είναι ιδιαίτερα θετικές. Άλλωστε, η ισπανική κυβέρνηση είναι γνωστή για την εχθρική στάση της απέναντι στα τυχερά παιχνίδια και οι φορείς της αγοράς αναμένουν ότι το νέο σύστημα θα τους κοστίσει πολλά περισσότερα χρήματα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.