25.000 άτομα έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού της Δανίας

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Δανίας, η Spillemyndigheden, έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από στοιχεία, σχετικά με τους παίχτες που έχουν εγγραφεί στο εθνικό πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού από τα τυχερά παιχνίδια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Spillemyndigheden, ο αριθμός αυτός ξεπερνά πλέον τα 25.000 άτομα, γεγονός που δείχνει την αποτελεσματικότητα του προγράμματος, αλλά και την αύξηση προβλημάτων εθισμού στον τζόγο που αντιμετωπίζουν οι Δανοί.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού της Δανίας (ROFUS) λειτουργεί εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία και ουσιαστικά μπλοκάρει τους παίχτες που εγγράφονται σε αυτό από κάθε δραστηριότητα τυχερών παιχνιδιών. Οι νόμιμες εταιρείες της Δανίας, άλλωστε, είναι υποχρεωμένες να αρνούνται τη συμμετοχή όσων παιχτών βρίσκονται στη βάση δεδομένων του ROFUS.

 

Τα στοιχεία της Spillemyndigheden για το πρόγραμμα αποκλεισμού

Τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Spillemyndigheden αφορούν στις επιδόσεις του προγράμματος κατά την περίοδο 2012-2020. Σύμφωνα με αυτά, οι παίχτες που έχουν εγγραφεί στο ROFUS, προκειμένου να αποκλειστούν από τα τυχερά παιχνίδια, ξεπερνούν τους 25.000. Σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2012, οι διαφορές είναι μεγάλες. Άλλωστε, τότε είχαν εγγραφεί μόλις 1.500 παίχτες στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο σημαίνει ότι η αύξηση που παρατηρείται τα τελευταία 8 χρόνια ξεπερνά το 1.500%! Παράλληλα, η συμμετοχή στο ROFUS αυξήθηκε κατά 16,6% το 2020, σε σχέση με το 2019, όταν οι εγγεγραμμένοι ήταν 21.586. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τέλος, το 76% των εγγεγραμμένων στο ROFUS είναι άνδρες.

Η αύξηση των ατόμων που έχουν εγγραφείς το ROFUS, τέλος, ανησυχεί έως ένα σημείο τις αρμόδιες Αρχές, καθώς δείχνει ότι ο αριθμός των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο αυξάνεται σταθερά. Παράλληλα, όμως, δείχνει και ότι το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού (αλλά και οι προσπάθειες προβολής του) έχει αποτέλεσμα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.