Αύξηση επισκέψεων στις παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες της Πολωνίας

Πριν μερικές ημέρες, οι πολωνικές Αρχές δικαιώθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, όσον αφορά στη σύνταξη μιας μαύρης λίστας και στο μπλοκάρισμα των στοιχηματικών ιστοσελίδων του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει αναγκάσει πολλούς παίχτες της χώρας να στραφούν στις τοπικές εταιρείες στοιχήματος, αλλά όπως φαίνεται πολλοί συνεχίζουν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Virtualnemedia.pl, οι Πολωνοί παίχτες προτίμησαν κατά κόρον τις νόμιμες ιστοσελίδες κατά τη διάρκεια του Ιουνίου 2018, αλλά παράλληλα δε σταμάτησαν να επισκέπτονται εκείνες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια, όπως οι Bet365 και Bet-at-home.

 

Οι επισκέψεις των Πολωνών κατά τον Ιούνιο

Τα στοιχεία της Virtualnemedia.pl δείχνουν ότι τον Ιούνιο το 40% των Πολωνών παιχτών επισκέφτηκε τις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες (ιστοσελίδες που ανήκουν σε αδειοδοτημένες πολωνικές εταιρείες). Πρόκειται για τεράστια αύξηση, δεδομένου ότι πριν την επιβολή της μαύρης λίστας, το μερίδιο των ιστοσελίδων του εξωτερικού ξεπερνούσε το 90%.

Οι τρεις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες της Πολωνίας με τις περισσότερες επισκέψεις μέσα στον Ιούνιο ήταν οι LVBet (2,25 εκατομμύρια επισκέπτες), STS (1,2 εκατομμύρια επισκέπτες) και Totolek (249.000 επισκέπτες).

Αντίστοιχα, οι δύο κορυφαίες στοιχηματικές ιστοσελίδες του εξωτερικού που έχουν παρουσία (έστω και παράνομη) στην Πολωνία, δέχθηκαν σαφώς λιγότερους επισκέπτες μέσα στον Ιούνιο. Και οι δύο δέχθηκαν λιγότερους από 70.000 επισκέπτες, αλλά προκαλεί εντύπωση ότι, τυπικά, όσοι τις επισκέφτηκαν δε μπορούσαν να στοιχηματίσουν. Άλλωστε, οι αρμόδιες Αρχές έχουν μπλοκάρει και την είσοδο στην ιστοσελίδες και τη διεξαγωγή συναλλαγών μαζί τους.

Η εξήγηση πιθανώς βρίσκεται στο γεγονός ότι οι Πολωνοί παίχτες (που στο παρελθόν προτιμούσαν με τεράστια διαφορά τις δύο ιστοσελίδες) τις επισκέπτονταν, προκειμένου να συγκρίνουν τις αποδόσεις τους με αυτές των αδειοδοτημένων πολωνικών εταιρειών, ειδικά κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας. Άλλωστε, οι δύο εταιρείες προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των σημείων στοιχηματισμού, χάρη και στο γεγονός ότι έχουν μειωμένα έξοδα, λόγω της απουσίας φορολογίας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.