61 παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος μπλόκαρε το Ιράν

Οι αρμόδιες διωκτικές Αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν πριν μερικές ημέρες ότι η πλέον εκτεταμένη επιχείρηση καταπολέμησης του παράνομου τζόγου μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στο παράνομο online στοίχημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρμόδιες Αρχές, 61 ιστοσελίδες στοιχήματος που λειτουργούσαν χωρίς άδεια μπλοκαρίστηκαν και οι ιδιοκτήτες τους αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες.

Το Ιράν, άλλωστε, είναι ένα αυστηρά μουσουλμανικό κράτος, στο οποίο απαγορεύεται κάθε μορφή τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που ρισκάρουν βαριές ποινές, διεξάγοντας τυχερά παιχνίδια, από απλά επίγεια παιχνίδια έως online στοίχημα.

 

Σημαντικό πλήγμα στον παράνομο τζόγο

Παρόλο που στο Ιράν απαγορεύονται κάθε είδους τυχερά παιχνίδια, οι αρμόδιες Αρχές αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα με το παράνομο στοίχημα και όχι μόνο. Ειδικά στον online τομέα, οι ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται παράνομα έχουν μεγάλη βάση πελατών. Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια εκτεταμένη επιχείρηση ελέγχων, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο μήνες.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, η Αστυνομία της Τεχεράνης εντόπισε 61 παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος, οι οποίες λειτουργούσαν σε όλη την επικράτεια. Οι ιστοσελίδες αυτές ανήκουν σε συνολικά 9 εταιρείες, οι υπεύθυνοι των οποίων πλέον αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, μάλιστα, ο τζίρος αυτών των ιστοσελίδων ήταν τεράστιος, αφού άγγιζε τα 4 τρις ριάλ (περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ)!

 

Ο νόμος του Ιράν για τα τυχερά παιχνίδια

To Ιράν αποτελεί μουσουλμανική χώρα και είναι επόμενο να απαγορεύεται δια νόμου κάθε δραστηριότητα που μπορεί να σχετίζεται με τυχερά παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι δεν απαγορεύεται μόνο η διεξαγωγή και η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια, αλλά και οποιαδήποτε άλλη πράξη, όπως ο σχεδιασμός και η προώθησή τους. Οι ποινές, μάλιστα, είναι αρκετά αυστηρές για τους παραβάτες.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.