Αποφασίστηκε το ύψος του φόρου τυχερών παιχνιδιών στην Ουκρανία

Η Ουκρανία νομιμοποίησε με ένα νέο νόμο τα τυχερά παιχνίδια τον Ιούλιο του 2020, ωστόσο, οι αρμόδιοι δεν είχαν καταλήξει σε ένα από τα σημαντικότερα θέματα της λειτουργίας της αγοράς: τη φορολογία των νόμιμων εταιρειών και ιστοσελίδων. Η συγκεκριμένη έλλειψη έρχεται να καλυφθεί με ένα νέο νόμο, ο οποίος προβλέπει ίσους φόρους για όλες τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών, είτε δραστηριοποιούνται στον επίγειο τομέα είτε στον online.

Ο φόρος που αποφασίστηκε αγγίζει το 10% επί των εσόδων και αφορά σε όλες τις νόμιμες εταιρείες. Σε αντίθεση με προηγούμενες προτάσεις, οι οποίες ξεχώριζαν τα επίγεια τυχερά παιχνίδια από τα online (και προέβλεπαν υψηλότερο φόρο στη δεύτερη περίπτωση), η συγκεκριμένη έκανε λόγο για μια ενοποιημένη αγορά, στην οποία θα ισχύει ένας κοινός φορολογικός συντελεστής.

 

Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ουκρανίας;

Σύμφωνα με το νέο νόμο, όλες οι νόμιμες εταιρείες και ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών θα πρέπει να πληρώνουν φόρο 10% επί των εσόδων τους. Ο συγκεκριμένος φόρος έρχεται να προστεθεί στον εταιρικό φόρο 18% που πληρώνουν όλες οι εταιρείες στην Ουκρανία.

Ο νόμος αυτός διαφέρει από προηγούμενες προτάσεις, οι οποίες έκαναν λόγο για τρεις διαφορετικούς συντελεστές: 5% στο στοίχημα, 10% στα online τυχερά παιχνίδια και 12,5% στα φρουτάκια. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόταση εγκαταλείφθηκε. Ο νόμος, τέλος, προβλέπει φορολόγηση και των κερδών και των παιχτών, αλλά μόνο στην περίπτωση που αυτά είναι περισσότερα από τον κατώτατο μισθό 8 μηνών (1.400 ευρώ).

Ο νέος νόμος, τέλος, αναμένεται να πάρει την τελική επίσημη έγκριση σύντομα, καθώς η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ουκρανίας έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της. Παρά την απουσία νόμων περί της φορολογίας, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή έχει ήδη παραχωρήσει άδειες σε εταιρείες όπως η Cosmolot και η Parimatch, οι οποίες προς το παρόν πληρώνουν προμήθειες για τις άδειές τους, αλλά όχι φόρους.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.