Μειώθηκαν τα περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021

Η IBIA (International Betting Integrity Association), η αρμόδια διεθνής Αρχή για την προστασία της ακεραιότητας του αθλητισμού και του στοιχήματος, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ερευνών της για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και, σύμφωνα με αυτά, τα περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού σημείωσαν μείωση.

Η μείωση στα περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού είναι αρκετά μεγάλη (αγγίζει το 41%), σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, ενώ έκπληξη προκαλεί και η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των περιστατικών στο τένις, το οποίο συνήθως βρίσκεται στην πρώτη θέση της διόλου κολακευτικής λίστας της IBIA.

 

Τα αποτελέσματα της IBIA για το δεύτερο τρίμηνο

Σύμφωνα με την έκθεση της IBIA, τα περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού που εντοπίστηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 δεν ξεπέρασαν τα 37. Η μείωση, σε σχέση με τα 64 περιστατικά του πρώτου τριμήνου αγγίζει το 41%.

Τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά εντοπίστηκαν στο ποδόσφαιρο, βάζοντας τέλος στο καθόλου κολακευτικό σερί του τένις, που κατά κανόνα βρίσκεται στην πρώτη θέση των λιστών της IBIA. Το τένις, μάλιστα, βρέθηκε στην τρίτη θέση! Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρέθηκε το ποδόσφαιρο, με 16 περιστατικά, στη δεύτερη το πινγκ πονγκ, με 9 περιστατικά, στην τρίτη το τένις, με 6 περιστατικά, στην τέταρτη τα eSports, με 6 περιστατικά, και στην πέμπτη το beach volley, με 1 περιστατικό.

Στην έκθεση της IBIA αποκαλύπτεται επίσης ότι τα περισσότερα περιστατικά εντοπίστηκαν στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, το 47% των περιστατικών ύποπτου στοιχηματισμού εντοπίστηκε στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ ακολούθησαν η Ασία και η Νότια Αμερική, με 13%. Αν, μάλιστα, προσθέσουμε τα περιστατικά της Ευρώπης και της Ασίας, έχουμε το 66% του συνόλου.

Η IBIA, τέλος, δεσμεύθηκε να εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της χειραγώγησης στον αθλητισμό και της στοιχηματικής απάτης στις αγορές όλου του κόσμου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.