Έφεση κατά της απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων κατέθεσαν τα ισπανικά ΜΜΕ

Η ένωση των ισπανικών ΜΜΕ, AMI (Asociación de Medios de Información), κατέθεσε έφεση κατά των διατάξεων του νόμου που θα απαγορέψει τις στοιχηματικές διαφημίσεις στη χώρα, επικεντρώνοντας στη διάταξη που παρέχει διαφορετικές περιόδους χάριτος στα παραδοσιακά και στα διαδικτυακά Μέσα. Η AMI κατέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, ζητώντας από τους δικαστές να εξετάσουν τη συγκεκριμένη διάταξη, η οποία θεωρούν πως δίνει αθέμιτο πλεονέκτημα στις ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Θυμίζουμε ότι η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει εντελώς την προβολή διαφημίσεων στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών. Τα έντυπα και ψηφιακά μέσα δε θα μπορούν πλέον να φιλοξενούν τέτοιες διαφημίσεις, ενώ η τηλεόραση και το ραδιόφωνο θα αναγκαστούν να τις προβάλουν αποκλειστικά στο χρονικό διάστημα από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα.

 

Η διάταξη που προκάλεσε την έφεση της AMI

Ο συγκεκριμένος νόμος προκάλεσε από την πρώτη στιγμή αντιδράσεις, όχι μόνο στον στοιχηματικό και αθλητικό κόσμο, αλλά και στα ΜΜΕ, που επίσης επηρεάζονται αρνητικά από την απόφαση. Οι αντιδράσεις ανάγκασαν την ισπανική κυβέρνηση να ανακοινώσει μια περίοδο χάριτος για την επιβολή της απαγόρευσης, η οποία είναι διαφορετική για τα παραδοσιακά και τα διαδικτυακά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση θα ισχύσει σε τηλεόραση, έντυπα και ραδιόφωνο από την 1η Μαΐου του 2020, ενώ σε ιστοσελίδες από την 1η Αυγούστου.

Αυτή ακριβώς η ρύθμιση είναι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των παραδοσιακών ΜΜΕ, τα οποία κατέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας. Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι η εκτεταμένη περίοδος χάριτος για τις ιστοσελίδες θα τις ζημιώσει οικονομικά, αφού θα είναι σε θέση να προσφέρουν για περισσότερο διάστημα τις υπηρεσίες που τα παραδοσιακά ΜΜΕ δε μπορούν. Ειδικά φέτος το καλοκαίρι, που (εκτός απροόπτου) θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το EURO 2021, οι ιστοσελίδες θα αποκτήσουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα στον διαφημιστικό τομέα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.