Σε έσοδα 80 εκατομμυρίων ευρώ από το στοίχημα προσβλέπει η ΕΠΟ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έχει προτείνει να διανέμεται το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΠΟ και σε άλλες αθλητικές ομοσπονδίες, ως αποζημίωση για την παρουσία τους στο στοίχημα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport, αυτό ακριβώς είναι το ποσό στο οποίο προσβλέπουν η ΕΠΟ και οι ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου.

Το συγκεκριμένο ποσό θα μοιράζεται στις ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου, στην ΕΠΟ και σε άλλες αθλητικές ομοσπονδίες που έχουν παρουσία στα κουπόνια των στοιχηματικών εταιριών. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια, αλλά το οποίο δεν έχει λυθεί ακόμη.

 

Τι ζητάνε οι ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου;

Η εξασφάλιση εσόδων από τα κέρδη του στοιχήματος αποτελεί πάγιο αίτημα των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια, αλλά μόλις πρόσφατα μπήκε η υπόθεση στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Live Sport, ο υφυπουργός Αθλητισμού ήδη ζήτησε το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση. Από αυτά τα χρήματα, 1 εκατομμύριο ευρώ θα καταλήγει στα ταμεία κάθε ομάδας της Superleague, 250.000 ευρώ θα καταλήγουν στα ταμεία κάθε ομάδας της Football League, ενώ τα υπόλοιπα θα καταλήγουν στην ΕΠΟ, στην Εθνική Ελλάδας και σε κατά τόπους Ενώσεις.

 

Έσοδα από τα κέρδη των παιχτών

Το ποσό είναι σχετικά μεγάλο, αλλά οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει αντιδράσεις στις στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού που θα διεκδικήσουν εκ νέου άδειες μέσα στο 2018, όταν ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο περί online στοιχήματος στη Βουλή. Τα 80 εκατομμύρια, άλλωστε, θα προέρχονται από τα κέρδη των παιχτών και όχι από τα έσοδα των στοιχηματικών εταιριών. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το ποσοστό θα παρακρατείται από την ήδη υπάρχουσα φορολογία ή θα υπάρξει νέα επιβάρυνση.

Η αρχή, μάλιστα, αναμένεται να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο του 2018, όταν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτη Διακοφώτη, θα ψηφιστεί στη Βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει ετήσια επιχορήγηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού με ποσοστό 5% από τα κέρδη που εξασφαλίζουν οι παίχτες στις νόμιμες εταιρίες στοιχήματος της Ελλάδος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.