Ιταλία: Αυξημένους φόρους έφερε το 2019 στις εταιρίες στοιχήματος

Οι αρμόδιες Αρχές στην Ιταλία ανακοίνωσαν μια σειρά από αυξήσεις στους φόρους για τα τυχερά παιχνίδια, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ μέσα στο 2019 και θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο το έργο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι σύντομα οι εταιρίες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών έχουν να αντιμετωπίσουν και την καθολική απαγόρευση των διαφημίσεων στοιχηματισμού.

Οι αλλαγές στους φόρους συμπεριλήφθηκαν στον εγκεκριμένο πια προϋπολογισμό της κυβέρνησης, που αποτέλεσε σίριαλ τις τελευταίες εβδομάδες, όχι μόνο για την Ιταλία, μα και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Οι νέοι φόροι για τις στοιχηματικές εταιρίες της Ιταλίας

Από την 1η Ιανουαρίου 2019, οι εταιρίες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ιταλία καλούνται να πληρώνουν αυξημένους φόρους. Συγκεκριμένα, οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται online θα πρέπει πλέον να πληρώνουν αυξημένο φόρο κατά 4% και 5%, αφού η φορολογία ορίζεται στο 24% των μεικτών εσόδων στο online στοίχημα (από 22%) και στο 25% των μεικτών εσόδοων στο online καζίνο και bingo (από το 20%).

Παράλληλα, αυξήθηκε και ο φόρος στο επίγειο στοίχημα. Πλέον, ορίζεται στο 20% επί των μεικτών εσόδων (από 18%). Τέλος, αυξήσεις ισχύουν και στο στοίχημα στα εικονικά αθλήματα (22% από 20%) και στα VLT (6,75% από 5,50%).

 

Οι συνέπειες στην ιταλική αγορά τυχερών παιχνιδιών

Όπως είναι φυσικό, η αύξηση της φορολογίας θα επηρεάσει αρνητικά την ιταλική αγορά τυχερών παιχνιδιών, στον απόηχο, μάλιστα, της ανακοίνωσης για επερχόμενη απαγόρευση των διαφημίσεων της βιομηχανίας. Ήδη η Playtech, η οποία δραστηριοποιείται μέσω του λογισμικού της, συνεργαζόμενη με εταιρίες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν νόμιμα στην Ιταλία, ανακοίνωσε πως υπολογίζει μείωση έως και 25 εκατομμυρίων ευρώ στα κέρδη της. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας λογισμικού, μάλιστα, δεν αποκλείουν να κινηθούν και δικαστικά εναντίον της απόφασης για την αύξηση της φορολογίας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.