Αλλαγές στις προϋποθέσεις αδειοδότησης των στοιχηματικών ιστοσελίδων προωθεί η Ε.Ε.Ε.Π.

Η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων), που έχει αναλάβει το έργο της θέσπισης των τελικών λεπτομερειών για τη λειτουργία της ανανεωμένης αγοράς online τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, αλλά και τις διαδικασίες αδειοδότησης των στοιχηματικών ιστοσελίδων, προωθεί κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον σχετικό νόμο, με αποτέλεσμα να αναμένονται νέες καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας της αγοράς.

Συγκεκριμένα, η Ε.Ε.Ε.Π. επιθυμεί κάποιες αλλαγές στις προϋποθέσεις συγκέντρωσης και φύλαξης δεδομένων των παιχτών, υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκαίες για την καλύτερη προστασία των Ελλήνων παιχτών. Οι αρμόδιοι έχουν ήδη αιτηθεί τις αλλαγές, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν από το υπουργείο Οικονομικών.

 

Οι αλλαγές που προωθεί η Ε.Ε.Ε.Π.

Η Ε.Ε.Ε.Π. ζητά να γίνουν κάποιες αλλαγές στον τομέα των υποχρεώσεων που έχουν οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες, όσον αφορά στη συγκέντρωση και στη φύλαξη των δεδομένων των Ελλήνων παιχτών. Κατά κανόνα, οι συγκεκριμένες διαδικασίες πραγματοποιούνται από συνεργάτες των στοιχηματικών ιστοσελίδων, οι οποίοι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο  οφείλουν να εδρεύουν στην Ελλάδα, στην Ε.Ε. ή εντός της ευρωπαϊκής οικονομικής ζώνης. Η πρόταση της Ε.Ε.Ε.Π. φιλοδοξεί να συμπεριλάβει και επιπλέον χώρες (μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ).

Οι συγκεκριμένες προτάσεις, πάντως, αν εγκριθούν, αναμένεται να αλλάξουν ελάχιστα στην καθημερινή λειτουργία της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών της Ελλάδας, αλλά και στη λίστα των στοιχηματικών ιστοσελίδων που θα εξασφαλίσουν την άδεια νόμιμης λειτουργίας. Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στους κανονισμούς, αναμένεται να προκαλέσει νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και στο επίσημο ντεμπούτο της ανανεωμένης ελληνικής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.