Στον… προθάλαμο νέας οικονομικής ανάπτυξης η ιταλική αγορά στοιχήματος

Τους τελευταίους μήνες, η ιταλική αγορά στοιχήματος βρίσκεται εν μέσω μιας περιόδου ανακατατάξεων και αναμονής, με νέες αλλαγές να διαφαίνονται στον ορίζοντα. Η σημαντικότερη από αυτές, βέβαια, είναι η αύξηση των αδειών νόμιμης δραστηριότητας (και, φυσικά, των στοιχηματικών εταιρειών που θα δραστηριοποιούνται στη χώρα) που θα τεθεί ουσιαστικά σε λειτουργία από το 2019. Παράλληλα, συζητούνται και νέες αλλαγές, όπως η ρύθμιση συγκεκριμένων πτυχών του online στοιχήματος.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με κάποιες άλλες εξελίξεις που έχουν ήδη λάβει χώρα, προβλέπεται ότι θα φέρουν μια νέα περίοδο οικονομικής ανάπτυξης για το στοίχημα στην Ιταλία. Και οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι απλά αναμένουν τις νέες εξελίξεις, προκειμένου να ξεκινήσει αυτή η νέα εποχή.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά στοιχήματος της Ιταλίας

Η σημαντικότερη εξέλιξη των τελευταίων εβδομάδων είναι, φυσικά, η παραχώρηση νέων αδειών σε ενδιαφερόμενες στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού. Η περίοδος κατάθεσης αιτήσεων έληξε πριν μερικές εβδομάδες και, σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές θα μοιραστούν σίγουρα περισσότερες από 80 νέες άδειες στις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Παράλληλα, στον εμπορικό τομέα υπήρξε μια εξέλιξη που δείχνει το ενδιαφέρον των εταιρειών του εξωτερικού για την ιταλική αγορά. Ο κολοσσός του χώρου των τυχερών παιχνιδιών Playtech εξαγόρασε έναντι 850 εκατομμυρίων ευρώ την ιταλική στοιχηματική εταιρεία SNAITECH. Αυτό σημαίνει ότι εταιρείες και κεφάλαια από όλον τον κόσμο έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην ιταλική αγορά, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της.

 

Οι επόμενες εξελίξεις

Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι έχουν στρέψει πλέον το ενδιαφέρον τους στον ερχόμενο Ιανουάριο, όταν θα εισέλθουν νόμιμα στην ιταλική αγορά οι εταιρείες στοιχήματος που θα αποκτήσουν τις νέες άδειες. Έως τότε, όμως, αναμένεται να υπάρξουν καινούργιες αλλαγές στην αγορά στοιχήματος. Οι αρμόδιοι έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να εισάγουν νέες ρυθμίσεις στον υπάρχοντα νόμο, με σκοπό να καλύψουν γκρίζες ζώνες, αλλά και να ρυθμίσουν συγκεκριμένες πτυχές του στοιχήματος, όπως το ασιατικό χάντικαπ, το cash out και άλλες. Εφόσον οι ρυθμίσεις αυτές τεθούν σε ισχύ, η λειτουργία της αγοράς θα είναι αποτελεσματικότερη και αναμένεται να ενισχύσει το ενδιαφέρον παιχτών και εταιρειών – και έμμεσο αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα η αύξηση του τζίρου της αγοράς.

Παρόμοια ήταν, άλλωστε, και τα αποτελέσματα της φορολογικής αναθεώρησης του 2016. Τότε, οι ιταλικές Αρχές αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο υπολογισμού των φόρων που θα πληρώνουν οι στοιχηματικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου. Και οι ενδιαφερόμενοι προβλέπουν ότι το ίδιο θα συμβεί και με την εισαγωγή των νέων δεδομένων στην ιταλική αγορά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.