Παρελθόν αποτελεί η αρμόδιά ρυθμιστική Αρχή της βουλγαρικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών

Η βουλγαρική κυβέρνηση είχε καταθέσει πρόσφατα ένα νομοσχέδιο με αλλαγές για την αγορά τυχερών παιχνιδιών και το νομοσχέδιο αυτό εγκρίθηκε στο κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα η λειτουργία της αγοράς να ετοιμάζεται να αλλάξει. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η κατάργηση της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, του ανεξάρτητου φορέα που είχε επωμιστεί το φορτίο της ρύθμισης και του ελέγχου της αγοράς. Η συγκεκριμένη Αρχή αποτελεί πια παρελθόν και τη ρύθμιση της αγοράς θα αναλάβει το Εθνικό Πρακτορείο Εσόδων.

Παράλληλα, ο νέος νόμος περιλαμβάνει και μια σειρά νέων προϋποθέσεων για τις στοιχηματικές εταιρείες που θέλουν να αποκτήσουν μια από τις διαθέσιμες άδειες.

 

Αλλαγή φρουράς στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Βουλγαρίας

Η βουλγαρική κυβέρνηση εξέταζε εδώ και καιρό σενάρια κατάργησης της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής και αντικατάστασής της με ένα νέο φορέα – στην απόφασή της αυτή έπαιξε ρόλο και ένα πρόσφατο σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκονταν και μέλη της Αρχής. Οι πρώτες σκέψεις των υπευθύνων ήταν να αναλάβει τη ρύθμιση της αγοράς μια νέα Αρχή, η οποία θα αποτελούταν από μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο, τελικά αποφασίστηκε οι αρμοδιότητες ρύθμισης και ελέγχου της αγοράς να μεταφερθούν στο Εθνικό Πρακτορείο Εσόδων.

Σύμφωνα με έναν από τους εμπνευστές του νομοσχεδίου, τέλος, τον Alexander Ivanov, “οι αλλαγές έχουν σκοπό να ξεκαθαρίσουν τον ρόλο της αρμόδιας Αρχής και να εξασφαλίσουν διαφάνεια στο έργο της. Η διαφάνεια αυτή, με τη σειρά της, θα βελτιώσει την ποιότητα υπηρεσιών σε ολόκληρη την αγορά”.

 

Αλλαγές και στη διαδικασία αδειοδότησης

Ο νέος νόμος φέρνει και κάποιες νέες ρυθμίσεις στη λειτουργία της αγοράς και συγκεκριμένα στον τομέα των προϋποθέσεων που πρέπει να καλύπτουν όσες εταιρείες θα αιτούνται άδεια νόμιμης λειτουργίας. Το εγγυητικό κεφάλαιο που θα πρέπει να έχουν οι εν λόγω εταιρείες θα πρέπει να αγγίζει τα 500.000 ευρώ για όσες θέλουν να δραστηριοποιηθούν στα φρουτάκια, τα 750.000 ευρώ για όσες θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των καζίνο και στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ για όσες θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον online τομέα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.