Μειώθηκαν τα κέρδη της αγγλικής στοιχηματικής αγοράς τον Αύγουστο

Οι εταιρείες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην αγγλική αγορά είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται και τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η UKGC, η πτώση των κερδών αφορά στο σύνολο των τυχερών παιχνιδιών που προσφέρονται στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, στον επίγειο και στον online τομέα.

Ο βασικότερος λόγος για την μείωση των κερδών είναι η μείωση του τζίρου στην αγορά. Ειδικά τον Αύγουστο, άλλωστε, όλες οι βασικές αθλητικές διοργανώσεις προχώρησαν στην καθιερωμένη διακοπή τους (αν και φέτος ήταν μικρότερη από άλλες χρονιές) και τα στοιχήματα στον αθλητισμό μειώθηκαν αρκετά. Παράλληλα, όμως, μειώθηκε και ο τζίρος σε άλλα τυχερά παιχνίδια, όπως τα φρουτάκια και το πόκερ.

 

Τα οικονομικά στοιχεία της αγγλικής αγοράς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UKGC, τα κέρδη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκαν κατά 21,4% τον Αύγουστο, σε σχέση με τα αντίστοιχα του Ιουλίου. Η μείωση, μάλιστα, παρατηρήθηκε στο σύνολο των παιχνιδιών, από το επίγειο και το online στοίχημα, έως τα φρουτάκια και το online πόκερ.

Στην περίπτωση του στοιχήματος, για παράδειγμα, τα κέρδη δεν ξεπέρασαν τα 182,3 εκατομμύρια ευρώ στον επίγειο και online τομέα. Ο βασικότερος λόγος για αυτή τη μείωση ήταν η ολοκλήρωση των σημαντικότερων διοργανώσεων και το μικρό διάλειμμα πριν την έναρξη της νέας σεζόν. Η δικαιολογία αυτή, όμως, δεν ισχύει για άλλου είδους στοιχήματα, όπως αυτά στα eSports και στα virtual sports, τα οποία επίσης σημείωσαν μείωση κερδών. Οι δύο αυτοί τύποι στοιχηματισμού, όμως, παρουσιάζουν σταθερή μείωση τζίρου και κερδών, από τη στιγμή που έληξε το lockdown και επέστρεψαν τα πραγματικά αθλήματα.

Μείωση κερδών σημείωσαν και τα παιχνίδια των καζίνο, επίγειων και online. Φρουτάκια, ρουλέτες και άλλα παιχνίδια δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν κέρδη άνω των 65,8 εκατομμυρίων ευρώ, αφού σημείωσαν πτώση 9,9%. Το ίδιο συνέβη και με το online πόκερ, το οποίο εξασφάλισε κέρδη 9,2 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας πτώση 7,5%. Σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, μάλιστα, όταν το πόκερ εξασφάλισε κέρδη ρεκόρ ύψους 22,2 εκατομμυρίων ευρώ, η πτώση αγγίζει το 58,4%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.