Νέα οικονομικά στοιχεία για τη σουηδική αγορά στοιχήματος

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της στοιχηματικής αγοράς της Σουηδίας, Spelinspektionen, και η αρμόδια Αρχή φορολογίας, ανακοίνωσαν κάποια νέα οικονομικά στοιχεία για τις επιδόσεις της αγοράς κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου λειτουργίας της. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τα συνολικά έσοδα της επίγειας και online αγοράς τυχερών παιχνιδιών ξεπέρασαν τα 559 εκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά, βέβαια, μπορεί να διαμορφωθούν ξανά τις επόμενες ημέρες, όσο παρουσιάζονται νέα δεδομένα, αλλά προς το παρόν αποτελούν μια καλή μονάδα μέτρησης των πρώτων μηνών λειτουργίας της νόμιμης αγοράς online στοιχήματος. Ωστόσο, δεν υπάρχει νόημα να συγκριθούν με τα περσινά στοιχεία, αφού η αγορά online στοιχήματος απελευθερώθηκε την 1η Ιανουαρίου 2019.

 

Οι επιδόσεις του online και του επίγειου στοιχήματος

Στην αγορά του online στοιχήματος (και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου) λειτουργούν πλέον δεκάδες ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες συγκέντρωσαν συνολικά έσοδα 323 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έσοδα που ξεπερνούν αυτά της πρώτης ανακοίνωσης της Spelinspektionen, ωστόσο, σε αυτά έχουν προστεθεί και άλλες κατηγορίες παιχνιδιών, όπως αυτά που διεξάγονται σε πλοία.

Από την άλλη, στον τομέα των επίγειων τυχερών παιχνιδιών, το μονοπώλιο της Svenska Spel εξασφάλισε έσοδα της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, τα 129 προέρχονται από το επίγειο στοίχημα και τα υπόλοιπα από τα τυχερά παιχνίδια του καζίνο.

 

Οι πρώτες εικόνες από τη λειτουργία της σουηδικής αγοράς

Όπως τόνισε και εκπρόσωπος της Spelinspektionen, δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να συγκρίνει κανείς τα φετινά έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών με τα περσινά. Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από τις οικονομικές επιδόσεις της αγοράς δείχνουν ότι η νομιμοποίηση των online παιχνιδιών έσπρωξε πολλούς Σουηδούς παίχτες στα νόμιμα παιχνίδια – εκείνα που προσφέρουν όσες εταιρείες έχουν αποκτήσει μία από τις απαραίτητες άδειες. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι από εκείνους που στοιχημάτιζαν σε μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες πριν ένα χρόνο, πλέον προτιμούν τη νόμιμη οδό.

Άλλωστε, πλέον δεν έχουν ελάχιστες επιλογές στη διάθεσή τους. Η Spelinspektionen απένειμε 123 άδειες σε 78 εταιρείες στοιχημάτων και οι παίχτες μπορούν πλέον να στοιχηματίζουν νόμιμα και να επιλέγουν τις ιστοσελίδες που τους εξυπηρετούν καλύτερα.

Παράλληλα, όμως, αυξήθηκαν και οι παίχτες που έχουν ζητήσει τον εθελοντικό αποκλεισμό τους από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αποκλεισμένοι παίχτες έχουν φτάσει πλέον τις 33.000, σημειώνοντας σημαντική αύξηση.

Δείτε και τα οικονομικά αποτελέσματα των δύο πρώτων μηνών λειτουργίας της νέας σουηδικής αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.