Εγκρίθηκε η δημιουργία νέας ρυθμιστικής Αρχής στη Ρωσία

Το ρωσικό Κοινοβούλιο κλήθηκε πριν μερικές ημέρες να ψηφίσει ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο στοχεύει μεταξύ άλλων στο να φέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας και έχει ήδη υπερψηφίσει κάποιες από τις διατάξεις του. Η πρώτη έγκριση των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου αφορά στη δημιουργία μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, η οποία θα έχει υπό την επίβλεψή της το σύνολο της αγοράς της χώρας.

Θυμίζουμε ότι στη Ρωσία δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει στο σύνολό τους τα τυχερά παιχνίδια. Ωστόσο, κάθε περιφέρεια έχει το δικαίωμα να απελευθερώνει και να ρυθμίζει τη δική της αγορά. Η συγκεκριμένη μέθοδος, όμως, αφήνει τεράστια κενά στη λειτουργία της αγοράς, ειδικά στον τομέα του online στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου. Και, όπως είναι φυσικό, το ισχύον σύστημα αφήνει χωρίς έσοδα την κεντρική κυβέρνηση της Ρωσίας. Ωστόσο, το νέο νομοσχέδιο σκοπεύει στο να βάλει τέλος στη σημερινή αναρχία, με πρώτο καθήκον του τη δημιουργία μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής, η οποία θα έχει δικαιοδοσία σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Οι αλλαγές που έρχονται στην ρωσική αγορά τυχερών παιχνιδιών

Το νομοσχέδιο 1055657-7 εξετάζεται αυτές τις ημέρες στο ρωσικό Κοινοβούλιο και ήδη οι εκπρόσωποί του έχουν εγκρίνει τη διάταξη σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής. Η νέα ρυθμιστική Αρχή θα έχει δικαιοδοσία σε ολόκληρη τη χώρα και στο εξής θα είναι εκείνη που θα αποφασίζει όλες τις παραμέτρους λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και της δραστηριοποίησης των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος. Συγκεκριμένα, η νέα Αρχή θα έχει αρμοδιότητες στον τομέα της αδειοδότησης, της εποπτείας, της επιβολής των νόμων, αλλά και της φορολόγησης.

Η δημιουργία της συγκεκριμένης ρυθμιστικής Αρχής είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί μια νέα αγορά τυχερών παιχνιδιών στη Ρωσία, η οποία θα θυμίζει περισσότερο τα επιτυχημένα μοντέλα του εξωτερικού. Άλλωστε, οι περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου 1055657-7 έχουν αυτόν τον σκοπό: τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς τυχερών παιχνιδιών στο σύνολο της χώρας και την αφαίρεση συγκεκριμένων εξουσιών από τις τοπικές Αρχές, που σήμερα είναι υπεύθυνες για το σύνολο των αποφάσεων σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη δικαιοδοσία τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.