Αυστηρότερους κανόνες για τις στοιχηματικές διαφημίσεις εξετάζει η Σουηδία

Το σουηδικό υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε μια πρόταση που προβλέπει αυστηρότερους κανόνες για την προβολή των διαφημίσεων στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να προστατεύονται αποτελεσματικότερα οι παίχτες από τις άσχημες συνέπειές τους. Η πρόταση ουσιαστικά αναφέρει ότι οι διαφημίσεις των τυχερών παιχνιδιών θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με το ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται και όσες προωθούν αλκοολούχα ποτά.

Οι αρμόδιοι, πάντως, καθησυχάζουν τους φορείς της αγοράς ότι η νέα πρόταση δε θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη λειτουργία της διαφημιστικής αγοράς, καθώς δεν περιλαμβάνει απαγόρευση ή μείωση των διαφημίσεων. Το μόνο που προτείνεται σε πρώτη φάση είναι η προσθήκη μιας προειδοποίησης για υπεύθυνη και περιορισμένη συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια.

 

Η νέα πρόταση για τις στοιχηματικές διαφημίσεις

Η αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας έκανε το ντεμπούτο της την 1η Ιανουαρίου του 2019 και οι αρμόδιοι είχαν από τότε προαναγγείλει ότι, μόλις ολοκληρωθούν οι διεργασίες αξιολόγησης της πρώτης χρονιάς λειτουργίας, θα διεξαχθεί μια συνολική αξιολόγηση της αγοράς, η οποία θα φέρει νέους κανόνες λειτουργίας.

Η πρόταση του υπουργείο Οικονομικών για τις στοιχηματικές διαφημίσεις συμπεριλαμβάνεται στους νέους αυτούς κανόνες και προβλέπει την προσεκτικότερη διαχείριση τέτοιου είδους διαφημίσεων. Οι αρμόδιοι ζητούν να συνοδεύονται από ένα μήνυμα που προτρέπει σε υπεύθυνες συμπεριφορές, όπως στην περίπτωση του αλκοόλ, και ξεκαθαρίζουν ότι σκοπός τους δεν είναι η απαγόρευση των διαφημίσεων.

Άλλωστε, οι αρμόδιοι παραδέχονται ότι οι διαφημίσεις των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών έχουν οφέλη για το σύνολο της αγοράς, καθώς επιτρέπουν στους Σουηδούς παίχτες να αναγνωρίζουν αποτελεσματικότερα ποιες ιστοσελίδες είναι αδειοδοτημένες και ποιες όχι. Πάντως, δεν αποκλείεται να ζητηθεί και η μείωση του διαφημιστικού χρόνου που δίνεται στις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, καθώς θεωρείται ότι η προβολή τους είναι αρκετά επιθετική και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Αν, τέλος, η πρόταση του υπουργείου γίνει δεκτή, οι αυστηρότεροι κανόνες για τις στοιχηματικές διαφημίσεις θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουλίου του 2022.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.