Σταθερά μειώνεται η συμμετοχή των Ελβετών στα τυχερά παιχνίδια

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία δείχνει ότι ολοένα και λιγότεροι κάτοικοι συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια, τα οποία διεξάγονται είτε νόμιμα είτε παράνομα. Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιείται κάθε μερικά χρόνια και τα ποσοστά των Ελβετών που δηλώνουν ότι συμμετέχουν συχνά σε τυχερά παιχνίδια μειώνεται κάθε φορά.

Τη νέα έρευνα πραγματοποίησαν από κοινού η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή τυχερών παιχνιδιών, Comlot, και η αρμόδια Αρχή τραπεζικών συναλλαγών (ESBK).

 

Μειωμένη συμμετοχή σε κάθε τομέα

Η έρευνα επικεντρώνεται στις απαντήσεις 18.832 Ελβετών, οι οποίοι δήλωσαν πως η συμμετοχή τους σε τυχερά παιχνίδια έχει μειωθεί. Αναλυτικότερα, μόλις το 16,4% δήλωσε ότι συμμετείχε σε κάποιο τυχερό παιχνίδι τουλάχιστον μια φορά το μήνα κατά το 2017, ποσοστό χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2012 και του 2007 (16,9% και 18% αντίστοιχα).

Από την άλλη, το 69% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει συμμετάσχει σε κάποιο τυχερό παιχνίδι, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Και αυτό το ποσοστό είναι χαμηλότερο από το προηγούμενο, το οποίο άγγιζε το 70,6%. Όσον αφορά στα χρήματα που έχουν ξοδέψει η οι Ελβετοί παίχτες, αυτά υπολογίζονται κατά μέσο όρο σε 9 ευρώ το μήνα, ενώ μόλις το 39% δήλωσε ότι ξοδεύει περισσότερα από 10 ευρώ το μήνα.

Η ίδια έρευνα έδειξε και τα δημοφιλέστερα τυχερά παιχνίδια στην Ελβετία. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι λοταρίες, με ποσοστό 48,2%, ενώ ακολουθούν οι κληρώσεις με 14,3%, τα επιτραπέζια παιχνίδια του καζίνο με 6,7%, τα φρουτάκια με 6,7% και το επίγειο στοίχημα με 4,5%. Το 2,3% των παιχτών, τέλος, δήλωσε ότι έχει στοιχηματίσει τουλάχιστον μία φορά online κατά το 2017.

Όσον αφορά, τέλος, στα προβλήματα εθισμού στον τζόγο που αντιμετωπίζουν οι Ελβετοί, τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Από τους ερωτηθέντες, μόλις το 0,2% θεωρείται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα εθισμού, με το 22,!% αυτών να προτιμά τα online τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.