Ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στις ΗΠΑ

Οι αρμόδιοι της Πολιτείας του New Jersey βρίσκονται ήδη μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, προκειμένου να δικαιολογήσουν την έφεση που κατέθεσαν εναντίον του νόμου PASPA, ο οποίος απαγορεύει από το 1992 τη διεξαγωγή στοιχήματος στις ΗΠΑ, με μόνη εξαίρεση ελάχιστες Πολιτείες. Ο συγκεκριμένος νόμος δεν επιτρέπει σε κάθε Πολιτεία να θεσπίσει τους δικούς της νόμους σε αυτό το θέμα και οι αρμόδιοι του New Jersey ζητούν ακριβώς αυτό: να αποκτήσουν το δικαίωμα δημιουργίας και ρύθμισης μιας νέας αγοράς στοιχήματος στα όρια της Πολιτείας.

 

Στο στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας

Οι υπεύθυνοι του Ανώτατου Δικαστηρίου δέχθηκαν να εξετάσουν την έφεση του New Jersey και από τις 4 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία. Κατά τη διάρκειά της, οι αρμόδιοι θα πρέπει να πείσουν τους δικαστές ότι ο περιορισμός του νόμου PASPA για κάθε Πολιτεία είναι αντισυνταγματικός.

Στο πλευρό του New Jersey έχουν ταχθεί αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ, μα και φορείς της αγοράς. Στον αντίποδα, κρατικοί φορείς και επαγγελματικές λίγκες εξακολουθούν να στηρίζουν το νόμο PASPA, καθώς δεν επιθυμούν άνοιγμα της αγοράς στοιχήματος στη χώρα.

Τα ηνία της υπόθεσης έχει αναλάβει ο Κυβερνήτης του New Jersey, Chris Christie. Ο Christie βρίσκεται ενώπιον των δικαστών αυτές τις ημέρες, με σκοπό να πείσει τουλάχιστον πέντε από τους εννιά ότι ο PASPA είναι αντισυνταγματικός και εμποδίζει τους αρμόδιους να εξασφαλίσουν νέα φορολογικά έσοδα.

Στην περίπτωση που οι δικαστές πειστούν, τέλος, αυτό θα σημαίνει ότι κάθε Πολιτεία θα έχει πλέον το ελεύθερο να νομοθετήσει σχετικά με την αγορά στοιχήματος που θέλει να δημιουργήσει εντός των συνόρων της, μετά από έγκριση των αρμοδίων. Το New Jersey, για παράδειγμα, θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει έγκριση για νέο νόμο του στοιχήματος μέσα στο 2018.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.