Νέα πλάνα για την κυπριακή αγορά νόμιμου στοιχήματος

Η Ιωάννα Φιάκκου, πρόεδρος της κυπριακής ΕΑΣ (Εθνική Αρχή Στοιχημάτων), μίλησε πρόσφατα σε συνέντευξή της για το παρόν και το μέλλον της κυπριακής αγορά στοιχήματος και αποκάλυψε κάποια από τα μελλοντικά σχέδια των αρμοδίων. Ανάμεσα στα σχέδια που ανέφερε η πρόεδρος της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής είναι η νομιμοποίηση των virtual sports, αλλά και η δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος εθελοντικού αποκλεισμού για όσους παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Η ΕΑΣ, άλλωστε, σχεδιάζει να προχωρήσει σε μικρότερες και μεγαλύτερες αλλαγές σε συγκεκριμένους τομείς λειτουργίας της αγοράς. Οι αρμόδιοι έχουν λάβει ως αφορμή την ανάπτυξη της αγοράς στοιχήματος, και στον επίγειο και στον online τομέα και εξετάζουν τη νομιμοποίηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και νέους περιορισμούς για την προστασία των παιχτών.

 

Οι αποκαλύψεις της ΕΑΣ για το μέλλον της κυπριακής αγοράς

Στη συνέντευξή της, η πρόεδρος της ΕΑΣ έδωσε αρκετά στοιχεία για τη σημερινή λειτουργία της αγοράς, μεταξύ των οποίων και η μεγαλύτερη προτίμηση που δείχνουν οι παίχτες στο online στοίχημα έναντι του επίγειου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η κα Φιάκκου, από το σύνολο των εσόδων της αγοράς στοιχήματος, τα 65 περίπου εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από το επίγειο στοίχημα και τα 105 περίπου από το online. Βέβαια, η διαφορά εσόδων οφείλεται φέτος και στο γεγονός ότι τα πρακτορεία επίγειου στοιχήματος παρέμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΑΣ ανέφερε και κάποια από τα μελλοντικά σχέδια της αρμόδιας Αρχής. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η νομιμοποίηση των virtual games – σύμφωνα με την κα Φιάκκου, μάλιστα, η αρμόδια Αρχή έχει ήδη προχωρήσει στη σύνταξη τροποποιητικού νομοσχεδίου του σχετικού νόμου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η νομιμοποίησή τους εντός του 2021.

Τέλος, η κα Φιάκκου αναφέρθηκε και στην πρόθεση της ΕΑΣ να δημιουργήσει μια εθνική βάση δεδομένων, στην οποία θα εγγράφονται όσοι παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Τέτοια προγράμματα λειτουργούν σε πολλές αγορές τυχερών παιχνιδιών ανά τον κόσμο και επιτρέπουν στους παίχτες να εγγραφούν και να ζητήσουν τον εθελοντικό αποκλεισμό τους από κάθε τυχερό παιχνίδι. Η βάση δεδομένων θα χρησιμοποιείται υποχρεωτικά από τις νόμιμες στοιχηματικές και στην Κύπρο και δε θα επιτρέπεται στους παίχτες που έχουν ζητήσει αποκλεισμό να εγγράφονται ή να στοιχηματίζουν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.