Απαγορεύει τις στοιχηματικές προσφορές η Τσεχία

H Τσεχία συνεχίζει να ανακοινώνει νέους νόμους περί του online και επίγειου στοιχήματος, με την πρόθεση να προστατέψει τους καταναλωτές. Στη σειρά των νέων νόμων που τίθενται σε ισχύ από τις αρχές του 2017 έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη που απαγορεύει την ανακοίνωση προσφορών από πλευράς των εταιρειών στοιχηματισμού που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Τσεχία.

 

Απαγορεύονται πριμ και στοιχήματα χωρίς ρίσκο

Αναλυτικότερα, ο νέος νόμος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση απαγορεύει δύο βασικές και εξαιρετικά δημοφιλείς κατηγορίες προσφορών: τα πριμ και τα στοιχήματα χωρίς ρίσκο. Η πρώτη κατηγορία προσφέρει σε παίχτες που έχουν καλύψει κάποιες προϋποθέσεις ένα ποσό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να στοιχηματίσουν χωρίς να χρησιμοποιήσουν πραγματικά χρήματα από τον λογαριασμό τους. Και η δεύτερη κατηγορία προσφέρει στοιχήματα που επίσης τοποθετούνται χωρίς χρήματα από τους λογαριασμούς.

Από το νέο νόμο, πάντως, εξαιρούνται άλλων ειδών προσφορές, όπως οι ενισχυμένες αποδόσεις.

Η Τσεχία, πάντως, έχει γίνει γνωστή για τους αρκετά αυστηρούς νόμους που έχουν σκοπό την προστασία των παιχτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι ρυθμίσεις του περασμένου Αυγούστου, οι οποίες υποχρέωναν τις εταιρείες στοιχηματισμού να ορίζουν ωριαία όρια για κάθε παίχτη. Παράλληλα, οι αυξήσεις στην φορολογία έχουν κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των στοιχηματικών εταιρειών, με αποτέλεσμα πολλές να έχουν ήδη αποχωρήσει από την τσεχική αγορά.

 

Οι νόμοι περί στοιχήματος στην Τσεχία

Με την ψήφιση του σχετικού νόμου του 2016, η Τσεχία επιτρέπει την διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών (online και επίγειων) στην επικράτειά της, αρκεί οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτή να κατέχουν την απαραίτητη άδεια. Οι νομοθέτες επιτρέπουν το σύνολο των τυχερών παιχνιδιών (στοίχημα, καζίνο, πόκερ, bingo, λοταρίες και αμοιβαίο στοίχημα, μεταξύ άλλων), αλλά από τη μία φορολογούν με υψηλά ποσά τις στοιχηματικές εταιρείες που έχουν αποκτήσει την άδεια και από την άλλη θέτουν συνεχώς νέους περιορισμούς για την προστασία των παιχτών. Παράλληλα, η τσεχική κυβέρνηση έχει καταρτίσει και μια μαύρη λίστα, με τις στοιχηματικές εταιρείες που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στην χώρα, μπλοκάροντας την είσοδο των παιχτών στις ιστοσελίδες τους.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.